Demokrate Budva: Dosta je bilo, održi riječ Careviću

"Isti DPS mu je dodijelio i 15-ogodišnju koncesiju za kamenolom i asfatnu bazu na 50-tak metara od nekoliko sela i kulturnih dobara u Grblju, naravno protivno zakonima Crne Gore, tako da, vjerovatno, može i dalje da računa na njihovu podršku oko svojih brojnih privatnih poslova"

4922 pregleda 29 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokrate Budve saopštile su da je Marko Carević na jučerašnjoj konferenciji iznio niz neistina.

“Jučerašnji press gospodina Carevića zavrijedio je našu naročitu pažnju zbog niza neistina koje je navedeni „gospodin“, kako sebe voli da vidi, iznio u jedva pročitanom saopštenju koje mu je neko sročio".

"Ipak, moramo priznati da se u nekim stvarima sa njim slažemo. Nikada nismo, a nećemo ni postati ono što je on. Razlika izmedju nas je ogromna, u svakom smislu i u svakom pogledu. Etičkom, kulturnom i vrednosnom. Vjerujemo da nema potrebe da dalje elaboriramo ovu tezu, već da je svima konačno sve jasno".

"Zaista zvuči komično kada samozvani gospodin Carević nekome spočitava saradnju sa DPS-om, pa ni to nećemo posebno komentarisati, već ostavljamo javnosti i građanima da donesu svoj sud o tome ko saradnju sa DPS-om nikad nije ni prekinuo, od kad ga je njegov seljanin na privremenom radu u Beogradu i stvorio”, poručuju Demokrate i dodaju:

“Carević je u dugom i pripremljenom izlaganju, sa teškom mukom pročitanom, iznio toliko neistina i notornih gluposti, od toga da su oni „zakazali sjednicu“ na kojoj će se birati predsjednik SO Budva, a da predsjedniku Radoviću nije ni konstatovana ostavka, do toga da oni nama nude to mjesto i još pozivaju predsjednika Bečića i prijete prekidom saradnje.

"Postoji mnogo toga što zavređuje komentar, medjutim, to i još mnogo drugih tema ostavljamo za vrijeme pred nama, jer sada jednostavno nema svrhe na to trošiti energiju i opterećivati javnost. Jasno je da je zavjesa spuštena i da je Carevićevoj mučnoj monodrami došao kraj. Kraj za „gospodina“ Carevića je što se Demokrata tiče definitivan, nakon što je na čelo Opštine dva puta došao upravo našim glasovima, a prvi put čak i kada smo imali više glasova od njega i ustupili mu to mjesto, pošteno i u skladu sa dogovorom. Nažalost, dokazao je da nije sposoban da vodi Opštinu, osim u dijelu poslova koji su se ticali direktno njegovih ličnih i poslovnih interesa, pa je sve ostalo obavljao njegov šef kabineta umjesto njega”, ističe se u saopštenju.

Jedina nada , kako dodaju, koja mu ostaje je da podršku potraži u DPS-u sa kojim nas je samo u prvoj godini mandata, oko važnih odluka za naš grad, krajnje neprincipijelno, preglasao 11 puta.

“Isti DPS mu je dodijelio i 15-ogodišnju koncesiju za kamenolom i asfatnu bazu na 50-tak metara od nekoliko sela i kulturnih dobara u Grblju, naravno protivno zakonima Crne Gore, tako da, vjerovatno, može i dalje da računa na njihovu podršku oko svojih brojnih privatnih poslova".

"Suština jučerašnjeg press-a i priče o izdaji izborne volje građana Budve je dimna zavjesa kojom želi da prikrije svoju zaljubljenost u predsjedničku fotelju i činjenicu da je, po ko zna koji put, slagao. Više puta je javno obećao da će se povući ako to uradi gospodin Radović, što se može vidjeti i na snimku TV emisije od 12.11.2021. godine".

"Svojom ostavkom, Krsto Radović pokazao je odgovornost i želju da prevaziđemo probleme u funkcionisanju lokalne samouprave u Budvi i izbjegnemo uvođenje prinudne uprave, a Carević, sa druge strane, sebičnost, samoživost i jeftinu patetiku kojom želi da prikrije da je javno slagao".

"Svima koji su se pitali zbog čega u Budvi nije preko godinu i po potpisan koalicioni sporazum i uspostavljena funkcionalna lokalna uprava sada je jasno da sa nekim kome data riječ ne predstavlja ništa, to nije bilo moguće".

"Na kraju, konstatujemo da nema potrebe da kuka i javno u pomoć poziva bilo koga, pa ni predsjednika Bečića. Idemo na izbore da vidimo tu podršku koju ima, ukoliko skupi hrabrost da se kandiduje uopšte".

"Davno je jedan mudar čovjek rekao: „Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš“. Sad je kraj!”, zaključuju Demokrate.

Bonus video: