Konvencija koalicije "Za novi početak"

Abazović: Uzdignimo se kao naše masline, možemo da napravimo čudo

"Ulcinj danas, više nego ikada, ima šansu za novi početak – u ekonomiji, infrastrukturi, biznisu, kulturi…”, istakao je nosilac liste koalicije "Za novi početak" i kandidat za predsjednika Opštine Omer Bajraktari

6478 pregleda 136 reakcija 9 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Konvencija koalicije "Za novi početak", koju čine Građanski pokret URA, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija, Albanska alternativa i Demokratska partija, održala je sinoć konvenciju u Ulcinju, u susret lokalnim izborima 27. marta.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da će u fokusu predizborne kampanje biti infrastruktura i da su svi potencijali Ulcinja nevažni ako se ne počne sa promjenom načina rada u toj opštini.

"Izuzetno sam ponosan što sam večeras ovdje. Ko god hoće da radi za dobro grada, za dobro Ulcinja – dobrodošao je. Stalno govorimo o potencijalima, i svim su političarima puna usta potencijala Ulcinja. No, svaki će potencijal da bude nevažan, ukoliko ne počnemo da radimo drugačije. Moramo da se okrenemo svom gradu”, rekao je Abazović.

Istakao je, kako je saopšteno iz GP URA, da je Ulcinj jedna od najvažnijih razvojnih tačaka u Crnoj Gori.

"U fokusu naše predizborne kampanje biće infrastruktura. Mi možemo da napravimo čudo. Ali investitori ne mogu da dođu u naš grad i da se interesuju za nešto, ako se mi sami ne interesujemo. Moramo da očistimo port Milenu, da odblokiramo Galeb, da sredimo Malu plažu. Da napravimo solarnu elektranu, mijenjaju se trendovi. Niko u Podgorici ne radi protiv Ulcinja, ali niko se neće ni založiti posebno za naš grad. Jedna od najznačajnijih tačaka za razvoj turizma Crne Gore je Ulcinj. Dajte da se uzdignemo kao naše masline”, zaključio je on.

Iz GP URA saopšteno je da je skupu prisustvovalo više od hiljadu Ulcinjana, koji su na ulazu, uz program koalicije "Za novi početak", dobili i jednu knjigu 60 svjetski poznatih književnika, poput Dostojevskog, Umberta Eka, Viktora Igoa, Kadarea, Iva Andrića…

"Za nas Ulcinj nema alternativu. Uređenje Štoja, Bratice i Krute, nema alternativu. Za nas je eliminisanje podjela neophodnost i preduslov za istinski, novi početak našeg grada. Ulcinj danas, više nego ikada, ima šansu za novi početak – u ekonomiji, infrastrukturi, biznisu, kulturi…”, istakao je nosilac liste koalicije "Za novi početak" i kandidat za predsjednika Opštine Omer Bajraktari.

Kazao je da je uvjeren u pobjedu na predstojećim izborima i da će dobiti masovnu podršku građana.

"Nema popuštanja, idemo do 27. marta da zajedno radimo svakodnevno kako bismo se dokazali našim radom i onima koji još nijesu shvatili da su promjene došle”, kazao je lider Demokratske partije Fatmir Đeka.

Predsjednik Opštine Tuzi i lider Albanske alternative Nik Đeljošaj istakao je da nije u redu da Opština Ulcinj i Tuzi imaju isti budžet i da je za tako nešto krivica kod onih koji su do sada upravljali gradom.

"Ulcinju treba dobra ekipa, ambiciozna i iskrena koka želi da radi za ovaj grad”, istakao je Đeljošaj.

"Ovi ljudi su se okupili kako bi doprinijeli da Ulcinj dobije ono što mu pripada, da bude razvijeni grad u koji se investira, grad čiji će mnogobrojni resursi biti adekvatno realizovani, grad koji treba i može da bude prijestonica crnogorskog turizma”, kazao je kandidat za odbornika Ćazim Hodžić.

Kandidat za odbornika Naser Resulbegović rekao je da će ostvariti veliku pobjedu za Ulcinj, na zdravim temeljima, sa novim i stručnim ljudima.

"Moramo se fokusirati na kulturu suživota, na mlade, i na oživljavanje svijesti o vrijednostima ovog drevnog grada. Za novi početak ima za cilj da se Ulcinju vrati glas razuma i pravde”, istakla je kandidatkinja za odbornicu Hristina Dragović.

Novinar, publicista i analitičar iz Albanije Mentor Nazarko kazao je da je Ulcinj grad izrazitih ljepota koji ima rijeku, planine, polje, prelijepo more i jednu od najboljih plaža u Evropi, ali da je nejasno kako on može da bude najsiromašnija opština na crnogorskom primorju.

"Ima li nade za Ulcinj? Na ovo pitanje našao sam odgovor kada po prvi put sam vidio gospodina Abazovića, koji okuplja mladost. Čovjeku koga poštuju i vole pripadnici svih nacija u Crnoj Gori”, naglasio je Nazarko.