SNP Plužine: DPS vlast ostavila radnike bez posla, rasprodali su i uništili privredu Pive

"DPS upravni odbori, odbori direktora i izvršni direktori, doveli su do stečaja Fabriku elektroda, likvidirali Ugostiteljstvo i trgovinu, zaključali Hotel. Znaju Pivljani kako je završila Pilana i ko i kako siječe pivske šume. Takođe, znaju i kako se, za koliko i kome (pro)dala Zemljoradnička zadruga i najbolja pivska zemlja"
122 pregleda 2 komentar(a)
Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.10.2017. 13:47h

DPS vlast je neuspjelom privatizacijom, rasprodajom imovine i stečajem preduzeća ostavila radnike bez posla. Znaju građani Pive da je DPS vlast rasprodala i uništila i privredu Pive, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Plužine.

Oni su reagovali na prekjučerašnje saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) Plužine u kome je poručeno da "SNP grad gura u propast".

"Kao po već ustaljenom receptu, DPS-a iz Plužina opet se pred lokalne izbore oglašava na portalima. Zadatak su, naravno, dobili od vrha partije, pa su se baš raspisali. Bave se unutrašnjim stanjem u SNP-u, napadaju lokalnu vlast, manipulacijama pokušavaju da obmanu građane i sanjaju o pobjedi. O čemu može da piše i šta da saopšti plužinski DPS? Može da napiše da SNP u Plužinama ima apsolutnu vlast, da je DPS opozicija, ili preciznije, da za 20 godina vlasti DPS-a na državnom nivou ta ista aprtija u Plužinama na svim dosadašnjim izborima ima uvijek manje od 25 posto podrške građana, što je, priznaćete, jedinstven rekord. Optužuju lokalnu vlast za nezaposlenost, za odlazak iz Plužina i smanjenje broja stanovnika. To jeste problem Plužina i bio bi mali da to nije problem cijele Crne Gore, kojom “znalački vlada” DPS", navodi se u saopštenju SNP Plužine.

Oni su dodali da DPS Plužine svojim saopštenjima vrijeđa zdravu logiku građana od kojih traže podršku.

"DPS upravni odbori, odbori direktora i izvršni direktori, doveli su do stečaja Fabriku elektroda, likvidirali Ugostiteljstvo i trgovinu, zaključali Hotel. Znaju Pivljani kako je završila Pilana i ko i kako siječe pivske šume. Takođe, znaju i kako se, za koliko i kome (pro)dala Zemljoradnička zadruga i najbolja pivska zemlja . Dobro je poznato Pivljanima da lokalna vlast u Plužinama, koja je opozicija na državnom nivou, na ove odluke nije mogla uticati, a kamoli odlučivati. Ne vrijedi vam priča, gospodo iz DPS-a jer znaju građani Plužina koliko radnika je ostalo bez posla, ko ih je ostavio bez posla, natjerao da napuste našu Opštinu i odu trbuhom za kruhom", kazali su iz SNP Plužine.

Navode i da je 2000. godine u Opštini Plužine, prije DPS privatizacije, bilo 1.300 zaposlenih, a sada kako tvrde ima manje od 300 zaposlenih.

"Znaju Pivljani šta je nadležnost lokalne uprave i šta je uradila lokalna SNP vlast. Zbog toga ćemo ostvariti još jednu u nizu apsolutnih pobjeda na sledećim lokalnim izborima", zaključuje se u saopštenju DPS Plužine.

Bonus video: