URA: Krivokapić, Spajić i Milatović političku opciju umjesto "Evropa sad" mogu nazvati "Rusija sad"

"Krivokapićev politički svjetonazor je ogoljen a to što Spajića i Milatovića zajedno sa sobom građanima Crne Gore nudi zapakovane u foliji "Evropa sad" od danas više ne pije vodu"

19242 pregleda 113 reakcija 113 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA saopštio je da premijer Zdravko Krivokapić, ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović "svoju političku opciju koju su godinu dana osnivali na račun građana Crne Gore mogu umjesto "Evropa sad" nazvati "Rusija sad".

"Ako je javnost imala dilemu da li odlazeći premijer Zdravko Krivokapić i njegovi ministri predvođeni Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem imaju u svojoj agendi zaista prozapadni, evropski put, ili put bespuća okrenut istoku i Rusiji nakon današnje sjednice Vlade stvari su jasne", navodi se u saopštenju URA.

Dodaju da "Krivokapićev potez o prekidu sjednice Vlade i neusvajanju sankcija prema Rusiji i ljudima iz vrha Putinovog nedemokratskog režima razjašnjava cijelu situaciju".

"Krivokapićev politički svjetonazor je ogoljen a to što Spajića i Milatovića zajedno sa sobom građanima Crne Gore nudi zapakovane u foliji "Evropa sad" od danas više ne pije vodu. Crna Gora kao buduća članica EU koja je u podmakloj fazi pregovora o pristupanju jedina je u Evropi koja nije izrekla sankcije Rusiji i ljudima iz vrha Putinovog režima zbog ratne agresije na Ukrajinu".

Iz URA dodaju da je ova situacija "još jednom pokazala zašto je ova Vlada morala da ode a da nova što prije treba da bude izabrana".

"Čvrsto vjerujemo da će na svu sreću ova Vlada biti u prilici da odlučuje još samo nekoliko dana a da će nova odmah po stupanju na dužnost odlučno nastaviti putem EU kojeg podržava ogromna većina građana Crne Gore", zaključuje se u saopštenju URA.

Bonus video: