Kabinet Krivokapića: URA i SNP ne razmatraju utvrđivanje odgovornosti i učešće Đukanovića u aferama

Iz Kabineta predsjednika Vlade su kazali da pozivaju predstavnike GP URA i SNP-a da odgovore crnogorskoj javnosti: "da li će se Vlada, koju planiraju da formiraju uz manjinsku podršku Mila Đukanovića, baviti aferama DPS-a i njihovog šefa, ili će ucijenjeni od strane kreatora hibridnog režima sprovoditi hajku nad članovima Vlade Zdravka Krivokapića, koje je potpredsjednik Vlade do skoro nazivao poštenim ljudima"

20240 pregleda 30 reakcija 29 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Nakon optužbi novih koalicionih partnera URE da žele uvesti "proruski i antizapadni SNP" u manjinsku Vladu, "avangardni gejm čejndžeri" štancaju i potpisuju različite ugovore sa potencijalnim partnerima, saopšteno je danas iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokaipića.

"Poznato je koliko "dosljedno" GP URA poštuje političke sporazume koje potpisuje njihov lider. Najbolji primjer te dosljednosti se ogleda u poštovanju sporazuma tri lidera pobjedničkih koalicija, koji je potpisan nakon izborne pobjede 30. avgusta. Podsjećanja radi, GP URA je zajedno sa DPS-om, nakon godinu dana srušila dvojicu ko-potpisnika spomenutog sporazuma: predsjednika Vlade i predsjednika Skupštine", ističe se u saopštenju.

Iz Krivokapićevog kabineta su dodali da u tom smislu pozivaju građane Crne Gore da predvide kako će proći novi ko-potpisnici, novih sporazuma, koliko god ih bilo.

"Jer se ispostavlja da politička praksa i političko ponašanje GP URA svim potencijalnim političkim partnerima uliva "enormno" povjerenje. Ono što, međutim, frapira jeste činjenica da GP URA i SNP u nijednom od mogućih sporazuma koji su se pojavili u javnosti ne razmatraju utvrđivanje odgovornosti aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića i njegovo učešće u aferama: 'Telekom', 'Snimak', 'Limenka', 'Abu Dabi fond', 'Koverta', 'Možura', 'Pandora papiri'... U jednoj verziji sporazuma GP URA se čak obavezuje da će se nova Vlada baviti utvrđivanjem odgovornosti postojeće Vlade, bez pomena o tridesetogodišnjoj pohari Crne Gore od strane DPS režima", piše u saopštenju Kabineta Krivokapića.

Iz Kabineta predsjednika Vlade su dodali da stoga pozivaju predstavnike GP URA i SNP-a da odgovore crnogorskoj javnosti: "da li će se Vlada, koju planiraju da formiraju uz manjinsku podršku Mila Đukanovića, baviti aferama DPS-a i njihovog šefa, ili će ucijenjeni od strane kreatora hibridnog režima sprovoditi hajku nad članovima Vlade Zdravka Krivokapića, koje je potpredsjednik Vlade do skoro nazivao poštenim ljudima."

Bonus video: