DPS Tivat: Različiti kriterijumi odlazeće Vlade kada je u pitanju uvođenje prinudne uprave u opštinama

"Dok je u Tivtu Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija dostavilo predlog, a Vlada Crne Gore usvojila Odluku o raspuštanju Skupštine opštine Tivat i imenovanju Odbora povjerenika od pet članova, na drugoj strani, u Budvi, za Odbor povjerenika raspisuje Javni poziv"

1189 pregleda 1 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Odlazeća Vlada, odnosno resorno ministarstvo, očigledno ima različite kriterijume kada je u pitanju uvođenje prinudne uprave u opštinama, saopštio je DPS Tivat.

"Dok je u Tivtu Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija dostavilo predlog, a Vlada Crne Gore usvojila Odluku o raspuštanju Skupštine opštine Tivat i imenovanju Odbora povjerenika od pet članova, na drugoj strani, u Budvi, za Odbor povjerenika raspisuje Javni poziv. Kako su naveli, javni poziv raspisuju u cilju transparentnosti i dobrovoljnosti, te sa ciljem izbora 'stručnih, motivisanih i uglednih kandidata'. Dakle, samo desetak dana ranije, to isto ministarstvo predlaže Vladi, Odbor povjerenika u Tivtu, na način koji u potpunosti odudara od primjera Budve", piše u saopštenju.

Kako navode svi ovakvi i brojni drugi potezi i odluke ove odlazeće vlade, prave zbunjujući efekat i upućuju "na apsurdno, neobjašnjivo i neozbiljno poimanje državnih poslova".

"Uz to, jednom privremenom institutu kakav je petočlani Odbor povjerenika inputira ovlašćenja koja bi u potpunosti zamijenila ulogu odbornika u skupštini, ili narodski rečeno volju građana, što bi bio vid obesmišljavanja ovog zakonodavnog organa. Dakle, ovaj politički bajpas odlazeće Vlade sa kojim manevriše u Tivtu, nažalost, na netransparentan način, već i prije započinjanja rada Odbora povjerenika, pokazuje namjere njegove zloupotrebe", dodaje se u saopštenju.

DPS Tivat zaključuje...

"Zato ponavljamo da je dosadašnja praksa funkcionisanja Odbora povjerenika u opštinama u Crnoj Gori, upućivala na njegova ograničena ovlašćenja, usmjerena na donošenje urgentnih odluka bitnih za građane. Jasno je da bi sve drugo bilo u službi izborne kampanje odlazeće tivatske vlasti."

Bonus video: