DPS Ulcinj: Svojim aktivizmom i djelovanjem žene DPS-a daju značajan doprinos razvoju Ulcinja

Kandidatkinja ove izborne liste i predsjednica Alijanse žena DPS Drita Llolla je kazala da je potrebno veće prisustvo žena na izbornim listama za lokalne izbore u Beranama i Ulcinju

3133 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Bez ekonomske savremene i emancipovane žene nema ni napretka društva, kazala je potpredsjednica Alijanse žena Demokratske partije socijalista (DPS) Nemša Omerhodžić.

Ona je učestvovala na tribini posvećenoj emancipaciji žena koju su organizovale kandidatkinje izborne liste "Da, za Ulcinj i Crnu Goru" sa Predsjedništvom Alijanse žena DPS.

"Važno je da žene DPS-a sa svojim radom da uvrste više žena Ulcinja kako bi se ovaj grad a i cijelo crnogorsko društvo značajno razvijao", rekla je Omerhodžić.

Omerhodžić
Omerhodžićfoto: DPS

Kandidatkinja ove izborne liste i predsjednica Alijanse žena DPS, Drita Llolla je kazala je potrebno veće prisustvo žena na izbornim listama za lokalne izbore u Beranama i Ulcinju.

“Ulcinjska lista je posebna po tome što u prvih 10 kandidata čak šest su žene, dok listu u Beranama predvodi dr Lidija Kljajić koja je ujedno i članica Predsjedništva Alijanse žena. Na osnovu toga mogu reći da sam ponosna zbog činjenice da je DPS jedina politička partija u Crnoj Gori koja je posvećena osnaživanju žena u politici. Kao neko ko je tokom svog društvenog aktivizma bio kritičan, a samim tim i pronašla mjesto, ne samo mjesto u DPS, već otvoren prostor da se utiče na reforme partije, to vam je indikator da je DPS jedina partija u Crnoj Gori koja je zaista otvorena ka reformama svojih struktura a naravno i ka unaprijeđenju države”, rekla je Llolla.

Llolla
Llollafoto: DPS

Članica Predsjedništva Alijanse Žena i poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Suzana Pribilović kazala je da DPS treba da radi na tome kako bi se vratili "na mjesto koje i zaslužuju".

Pribilović
Pribilovićfoto: DPS

„Vratite se na period prije 30. avgusta 2020. godine i sjetite se kojim stilom života smo živjeli. Tada smo svi živjeli u skladu sa evropskim standardima, kojih sada više nažalost nema, jer živimo u vremenu populizma, u vremenu laži, prevara i destrukcije sistema naše države", kazala je ona.

Bonus video: