Mandić: Promijeniti odluku o odbijanju zahtjeva ambasade Srbije

Mandić, koji je i jedan od lidera DF-a, kazao je da nije tačno da se ta „antisrpska“ odluka može predstaviti kao stav samo jednog resora, ako se većina u Vladi ne slaže s njom

13024 pregleda 56 reakcija 55 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da zakaže hitnu sjednicu Vlade i da promijene, kako je naveo, sramnu odluku ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića o "zabrani glasanja državljanima Srbije u Crnoj Gori".

Iz Demokratskog fronta (DF) su danas kazali da su Krivokapićeva Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) odbili zahtjev ambasade Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi za predstojeće izbore u toj državi.

Iz Krivokapićevog kabineta naveli su da MVP tu informaciju i odluku nije podijelilo sa premijerom i većinom ostalih ministara.

Radulović je pojasnio da će se glasanje obaviti u ambasadi u Podgorici i konzulatu u Herceg Novom, a da iz Ambasade Srbije nisu pojasnili zbog čega je mimo ustaljene diplomatske prakse potrebno organizovati glasanje i na dodatnim mjestima.

Mandić, koji je i jedan od lidera DF-a, kazao je da nije tačno da se ta „antisrpska“ odluka može predstaviti kao stav samo jednog resora, ako se većina u Vladi ne slaže s njom.

Kako je naveo, taj neprijateljski akt prema Srbiji dodatno kvari ionako loše odnose Crne Gore sa tom državom i vrijeđa svakog pripadnika srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Pozivam Zdravka Krivokapića, Milojka Spajića i Jakova Milatovića da zakažu i održe hitnu sjednicu Vlade Crne Gore i promijene sramnu odluku ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića o zabrani glasanja državljanima Srbije u Crnoj Gori“, napisao je Mandić na Tviteru.

Mandić je naveo da je Vlada Crne Gore od Srbije nedavno tražila brašno, ulje, šećer i drugu robu široke potrošnje, a onda donijela „skandaloznu“ odluku koju ranije nije donosio čak ni Đukanovićev režim.

„Kako su nemoralno postupali sa onima koji su ih postavili na vlast, tako i završavaju“, poručio je Mandić.

Bonus video: