DPS Kotor: Sjednica kotorskog parlamenta zakazana za četvrtak bez izgleda da bude održana

Time su, kako navode iz te partije, dovedeni pred uvođenje prinudne uprave i raspisivanje prijevremenih izbora, "što je jedini lijek kada nosioci funkcija i obaveza nijesu spremni za ozbiljnu političku saradnju"

3124 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz Opštinakog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor saopštili su da je taj grad i dalje u blokadi, a da je sjednica lokalnog parlamenta zakazana za četvrtak 24. mart unaprijed osuđena na propast.

U svom saopštenju navode da akteri lokalne većine nisu došli do novih dogovora, ali da je to očekivano i da pokazuje "sve manjkavosti koalicije na vlasti".

Time su, kako navode, dovedeni pred uvođenje prinudne uprave i raspisivanje prijevremenih izbora, "što je jedini lijek kada nosioci funkcija i obaveza nijesu spremni za ozbiljnu političku saradnju".

"Od 2017. godine traje nestabilnost ove koalicione vlasti koja ne odustaje od ponavljanja ranijih grešaka. Nas to nikako ne raduje, radi građana i redovnog funkcionisanja grada, i tražimo da se nađe rješenje za redovno funkcionisanje grada, ponajprije u susret ljetnjoj turističkoj sezoni. Želimo da vjerujemo da ćemo nakon razrješenja političke krize u gradu, ove godine imati Festival pozorišta za djecu, prestižni Kotor Art i veličanstvene Don Brankove dane muzike - baš pod tim imenom", navode u saopštenju.

Prema njihovim riječima, živimo u vremenu neizvjesnosti, "što naši politički oponenti nikako da shvate i postanu ozbiljni i odgovorni domaćini. Zbog toga je, poštovani građani Kotora, na vama da se ovo stanje u gradu više nikad ne ponovi".

Bonus video: