Predsjedništvo PzP: Podrška svim oblicima borbe protiv formiranja manjinske vlade

"Manjinska Vlada koja bi bila formirana političkom korupcijom je antievropska, antidemokratska, za PzP nema legitimitet i PzP je neće priznati"

12637 pregleda 43 reakcija 27 komentar(a)
Foto: PZP
Foto: PZP

Pokret za promjene (PzP) podržava sve forme institucionalne i vaninstitucionalne borbe protiv eventualnog formiranja manjinske vlade uključujući i legitimne oblike parlamentarne opstrukcije.

To je, kako je saopšteno iz PZP, jedan od zaključaka koje je Predsjedništvo stranke usvojilo jednoglasno.

"Manjinska Vlada mandatara Dritana Abazovića, koja bi bila formirana uz podršku URE i SNP-a i DPS-a i njegovih satelita, predstavljala bi brutalno prekrajanje izborne volje građana iskazane na izborima 30. 08. 2020. Manjinska Vlada koja bi bila formirana političkom korupcijom je antievropska, antidemokratska, za PzP nema legitimitet i PzP je neće priznati", navodi se u saopštenju PzP-a.

Dodajuda neće podržavati Vladu "političke korupcije", da neće za nju glasati i da u Skupštini neće podržati nijednu zakonodavnu i/ili drugu incijativu koja dolazi od te Vlade i/ili nove većine, osim ako je to dio dogovora unutar DF-a.

"PzP podržava sve forme institucionalne i vaninstitucionalne borbe protiv ove izdaje birača i prekrajanje izborne volje, uključujući i legitimne oblike parlamentarne opstrukcije PzP cijeni da su vanredni parlamentarni izbori jedino održivo i demokratsko rešenje koje doprinosi rešavanju duboke političke, institucionalne i državne krize. Svi funkcioneri i poslanici PzP u javnim nastupima su dužni zastupati ove političke stavove u odnosu na eventualnu manjinsku Vladu i rešavanje krize", zaključuje se u saopštenju PzP-a.

Bonus video: