Vučić: Đukanoviću i Kurtiju je jedini posao da ogovaraju Srbiju i govore da je Vučić mali Putin

Kada je riječ o sankcijama Rusiji, predsjednik Srbije je ponovio da je Srbija samostalna država i da trpi napade jer neki "vole da se iživljavaju" ali ne mogu na velikom narodu, pa pronađu mali.

16246 pregleda 65 reakcija 65 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je danas predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija da im je "jedini posao da ogovaraju Srbiju i govore da je Vučić 'mali Putin', ne bi li cio Zapad natovarili na vrat Srbiji i zaustavili je u ekonomskom napretku".

On je izjavio i da će biti nastavljeni pritisci u vezi sa Kosovom.

Vučić je na TV Prva odbacio tvrdnje britanskog Gardijana da je mir na Balkanu ponovo ugrožen, i nekoliko puta ponovio da "Gardijan mnogo voli da laže".

"Oni su patološki lažovi, ja takve lažove nisam video kao u Gradijanu", rekao je Vučić i naveo da "to nije slučajno".

Vučić je rekao da postoje pokušaji da se mir ugrozi, kao što je "sve što su uradili oko izbora da izazovu sukob".

"Nije tajna da 90 odsto glasova dobijam na Kosovu i Metohiji i računali su da neće Vučić željeti da odustane od 50.000 glasova, natjeraćemo ga da uđe u to, a onda ćemo da vidimo šta ćemo da izmislimo, kakav incident i koga ćemo da protjeramo. Ja sam zato molio Srbe sa Kosova i Metohije da čuvamo mir", rekao je Vučić.

Dodao je da ako razlika u izbornom rezultatu treba da bude 50.000 glasova, ne treba ni da ima većinu.

On je rekao da može da "nacrta scenario jer Srbi ne bi dozvolili upad sa oružjem na biračka mjesta već bi se branili", ali i potvrdio da je istina "da Srbija još od 1999. ne može da se suprotstavi jednostranim potezima Prištine".

Kada je riječ o sankcijama Rusiji, predsjednik Srbije je ponovio da je Srbija samostalna država i da trpi napade jer neki "vole da se iživljavaju" ali ne mogu na velikom narodu, pa pronađu mali.

On se osvrnuo na NATO bombardovanje ponovivši da je Srbija bombardovana "potpuno nevina".

Dodao je da "ovo govori baš da bi ga čuli strani ambasadori" i da on "nije kleknuo ni u Bijeloj kući, pa neće da kleči ni pred lažovima iz Gardijana".

Bonus video: