"NOVOVIĆ DA PODIGNE OPTUŽNICE"

Knežević: Kedmen kaže da su ga Pažin, Katnić i Čađenović zvali da natjera Asada da lažno optuži Mandića, mene...

"Učinićemo sve da brutani naručioci montaža budu privedeni pravdi", kazao je on

28918 pregleda 22 komentar(a)
Mandić i Kneževć, Foto: DF
Mandić i Kneževć, Foto: DF

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević objavio je segmente izjave Tobija Kedmena, advokata bivšeg agenta CIA Džozefa Asada, vezano za slučaj "državni udar", u kojoj optužuje Milivoja Katnića, Zorana Pažina i specijalnog tužioca Sašu Čađenovića da su uticali na svjedoka kako bi optužio jednog od lidera DF Andriju Mandića i Kneževića za organizovanje državnog udara.

Knežević je kako prenosi Portal RTCG na konferenciji za medije kazao da očekuje da novi glavni specijalni tužilac (GST) Vladimir Novović već sjutra podigne optužnice protiv Katnića, Pažina i Čađenovića zbog zloupotrebe službenog položaja.

On je kazao da posjeduje izjavu advokata Tobija Kedmena o iskustvima Asada sa tužilaštvom Crne Gore, tadašnjim GST Milivojem Katnićem, specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem i tadašnjim potpredsjednikom Vlade Zoranom Pažinom.

"Objavićemo segmente izjave svjedoka Tobija Kedmena koji je član Advokatske komore Engleske i Velsa i zajednički šef komore Gernika 37 koji se nalazi u Londonu, koji jasno implicira i kaže da su ga Pažin, Katnić i Čađenović nekoliko puta zvali da posjeti Crnu Goru i da pod pritiskom natjera Asada da lažno optuži Andriju Mandića, mene i ostale funkcionere DF-a. Išlo se daleko da su Džozefu Asadu dostavljali pitanja i odgovore kako bi optužili Mandića i mene i čitav DF", kazao je Knežević.

On je rekao da je ovo još jedan dokaz zloupotrebe institucija.

"Mi kolko sjutra očekujemo da Vladimir Novović podigne optužnice protiv Katnića, Čađenovića i Pažina zbog zloupotrebe položaja. Ovo nije saopšto ni Rus, ni Srbin, već Englez", kazao je on.

Sasvim je jasno, kako dodaje, da Saša Čađenović mora da bude na optuženičkoj klupi sa Pažinom i Katnićem.

"Učinićemo sve da brutani naručioci montaža budu privedeni pravdi", kazao je on.

Smatra da Tužilački savjet po hitnom postupku mora da djeluje u ovom slučaju.

Andrija Mandić je rekao da se sada vidi koliko je patnji nanijeto Mihailu Čađenoviću, državljanima Srbije i DF.

"Glavno naređenje došlo je od Mila Đukanovića i to ne smije da se zaboravi. Mi bismo 2016. godine glatko pobijedili na izborima da nije izrežiran takozvani državni udar. Očekujemo da pravda zakuca na vrata svih onih koji su izrežirali državni udar i da na sudu odgovaraju", kazao je Mandić.