SNP Podgorica: Vuković zaboravlja da obrati pažnju na mnoge zanemarene objekte i projekte, kao što je djelo Kane Radević

"Tražimo da se ime i djelo Svetlane Kane Radević stave pod trajnu zaštitu, kako bismo očuvali njene vanvremenske radove koji služe na ponos Podgorici i Crnoj Gori. Toliko dugujemo velikoj Kani, njenoj viziji"

3039 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Ivan Vuković ne bira sredstva "da se dodvori građanima Glavnog grada", ali zaboravlja da obrati pažnju na mnoge zanemarene objekte i projekte u Podgorici kao što je spomenik u krugu Novog duvanskog kombinata posvećen poginulim borcima - monopolskim radnicima u NOR-u, koji je tu preseljen 2018. godine, saopštio je podgoricički Odbor Socijalističke narodne partije.

"Djelo čuvene Svetlane Kane Radević prilično je zapušteno i u lošem stanju, što pokazuje na kakav način se lokalna uprava odnosi prema nasljeđu naše vrsne arhitektice", piše u saopštenju.

Kako navode kada je spomenik izmješten prije tri godine svečano ga je otvorio upravo Vuković.

"A, prema sadašnjem izgledu reklo bi se da ga niko od zvaničnika Glavnog grada od tada nije ni posjetio. Zbog toga je krajnje licemjerno da se pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore pravi izložba o radu Kane Radević, kojoj je prisustvovao i Vuković, dok na terenu vlada maćehinski odnos prema njenoj zaostavštini", kažu u SNP-u.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica, dodaju, traži da se ime i djelo Svetlane Kane Radević stave pod trajnu zaštitu.

"Kako bismo očuvali njene vanvremenske radove koji služe na ponos Podgorici i Crnoj Gori. Toliko dugujemo velikoj Kani, njenoj viziji i pregalaštvu, ali i generacijama koje dolaze, a koje će uživati u onome što nam je poklonila", saopštio je SNP.

Podgorički odbor SNP-a dodaje da Vuković zaboravlja da obrati pažnju na mnoge zanemarene objekte i projekte u Podgorici u želji da se pokaže kao gradonačelnik kakvog Podgorica nije imala, što i nije teško kad se zna ko su mu bili prethodnici.

"Još uvijek aktuelni gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković svuda stiže ovih dana. Od parkova, garaža, ulica, zgrada, fasada, groblja, pansiona za pse, nema šta nije obišao i otvorio DPS gradonačelnik pokušavajući da uvjeri Podgoričane da ga ponovo biraju na lokalnim izborima", piše u saopštenju.

Bonus video: