"SA ISTIM TAKVIM KADROVIMA KOJI SU POSLIJE 30. AVGUSTA NARODU PREDSTAVLJANI KAO SPASIOCI"

Šćepanović: Presuda pijanom državnom funkcioneru samo upotpunjuje sliku najgore Vlade u istoriji Crne Gore

"Ministar koji treba da brine o redu i miru, ubjeđivao nas je da ovih 1.56 promila, zapravo nešto minimalno, na nivou 2-3 piva, dok je premijer čak tvrdio da na osnovu njegovih saznanja, Kandić nije bio za volanom, kao i da postoji sumnja da su policajci zajedno sa oštećenim iz udesa to tako pokušali da prikažu?!"

10141 pregleda 20 reakcija 22 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore
Šćepanović, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Marta Šćepanović poručila je da slučaj zamjenika generalnog sekretara Vlade Crne Gore Nikole Kandića, "koji je pijan i to sa frapantnih 1.56 promila alkohola izazvao saobraćajnu nesreću službenim vozilom a zatim pokušao da drugo lice podmetne kao vozača, samo upotpunjuje sliku o najgoroj Vladi u istoriji Crne Gore", sa, kako navodi, "istim takvim kadrovima koji su poslije 30. avgusta 2020. narodu predstavljani kao spasioci".

Osnovni sud u Podgrici potvrdio je juče sporazum kojim su zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić i njegov vozač Aleksa Ćirović, zbog udesa državnim "mercedesom", osuđeni uslovno na šest mjeseci zatvora.

Šćepanović je kazala da je Kandićevo "(ne)djelo", koje je "sada potvrđeno i zvaničnom presudom", pratila "nevjerovatna relativizacija i minimiziranje, prije svega od strane premijera Krivokapića i ministra policije, Sekulovića."

"Ministar koji treba da brine o redu i miru, ubjeđivao nas je da ovih 1.56 promila, zapravo nešto minimalno, na nivou 2-3 piva, dok je premijer čak tvrdio da na osnovu njegovih saznanja, Kandić nije bio za volanom, kao i da postoji sumnja da su policajci zajedno sa oštećenim iz udesa to tako pokušali da prikažu?!", poručila je Šćepanović.

Ona je dodala da su "ovi pokušaji aboliranja pijanog funkcionera Vlade, samo nadogradili imidž bahatosti koji je pratio rad ove vlasti." "Zaista, da ova Vlada nije postojala, trebalo bi je izmisliti. Jer nikad građani Crne Gore ne bi na jednom mjestu mogli da vide toliku količinu neodgovornosti, bahatosti, neznavenosti, nestručnosti, ličnog interesa, svađe, mržnje, zlobe... Ovo je bilo jedno dragocjeno iskustvo, ali ipak, neponovilo se Crnoj Gori ikad više", zaključuje Šćepanović u saopštenju.