Mugoša: Vlada ne realizuje na adekvatan način ugovorne obaveze, a blokira rad Puteva

"Ne smijemo dozvoliti da se političke razlike, porivi i ambicije donosioca odluka lome preko leđa građana Podgorice"

1721 pregleda 2 komentar(a)
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate

Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i predsjednik Kluba odbornika SD podgoričkom parlamentu, Boris Mugoša saopštio je danas da sa jedne strane Vlada Crne Gore ne realizuje na adekvatan način ugovorne obaveze za kapitalne projekte u Podgorici (Bulevar Veljka Vlahovića, Zmaj Jovina ulica, Jusovača…), a sa druge blokira rad gradskog preduzeća Putevi, koji godinama izvodi veliki broj radova na podgoričkim ulicama.

Iz SD je saopšteno da "takođe, Mugoša podsjeća i na opstrukcije Vlade Crne Gore prema Glavnom gradu kada je u pitanju bila nabavka novih autobusa".

"Osim toga, ukazuje i na zaustavljanje gradnje zgrade za penzionere kojom bi se riješilo stambeno pitanje za 42 penzionerske porodice. U tom slučaju, podsjeća i da krajem prošle godine tadašnja većina u državnom parlamentu nije usvojila amandman SD-a da se smanje milionski iznosi za ugovore o djelu i da se ta sredstva usmjere na zaokruživanje finansijske konstrukcije za izgradnju navedene zgrade penzionera", piše u saopštenju SD.

"Da ne pričam o projektima drugog vrtića na Starom aerodromu i vrtića na Zlatici, za koje je Glavni grad prije oko dvije godine Vladi Crne Gore ustupio zemljište za izgradnju navedenih vrtića", kazao je Mugoša.

On je dodao da je "jasno ko je kriv za ovakav destruktivan odnos prema građanima Podgorice i da je "žalosno što mnoge partije koje su bile dio donedavne parlamentarne većine, učestvovale u radu i podržavale 42.Vladu Crne Gore ćute na ovakav odnos prema građanima Glavnog grada".

"Tim ulicama će da voze i autobusima će da se prevoze i oni koji glasaju za ove ili one i oni koji uopšte ne glasaju; u zgradama će živjeti penzioneri koji su dali nemjerljiv doprinos razvoju Podgorice i Crne Gore bez obzira koju političku opciju preferiraju; rekonstruisana Jusovača bi bila otvorena za mlade i kreativne ljude čija kreativnost nije stvar politike; vrtiće i škole će pohađati djeca roditelja koji različito politički misle i dr. Ne smijemo dozvoliti da se političke razlike, porivi i ambicije donosioca odluka lome preko leđa građana Podgorice. Na kraju krajeva, postavlja se logično pitanje - Kome smetaju građani Glavnog grada", zaključio je Mugoša.

Bonus video: