Konatar: Ponašanje Vlade nanosi štetu, nema države u Evropi koja nije iskazala stav prema agresiji Rusije na Ukrajinu

"Sve što se dešava u Vladi oko problematike praćenja politike naših evropskih partnera i spoljne politike prema Rusiji i odnosa prema agresije Rusije na Ukrajinu, najbolje govori zašto je Vlada izgubila svaki legitimitet, morala biti promijenjena i zašto je Crnoj Gori neophodno da što prije izabere novu vladu"

12883 pregleda 238 reakcija 51 komentar(a)
Konatar, Foto: Luka Zeković
Konatar, Foto: Luka Zeković

Sve što je Vlada uradila u vezi sa agresijom Rusije na Ukrajinu i praćenjem politike Evropske unije (EU), najbolji je dokaz zašto je neophodno da Crna Gora što prije dobije novu izvršnu vlast, kazao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Komentarišući što Vlada ni na jučerašnjoj sjednici nije usvojila odluku o sankcijama Rusiji, Konatar je rekao da je sve što se dešava i način na koji se Vlada odnosi prema tom problemu apsolutno neprihvatljivo i nanosi štetu međunarodnoj poziciji Crne Gore.

“Sve što se dešava u Vladi oko problematike praćenja politike naših evropskih partnera i spoljne politike prema Rusiji i odnosa prema agresije Rusije na Ukrajinu, najbolje govori zašto je Vlada izgubila svaki legitimitet, morala biti promijenjena i zašto je Crnoj Gori neophodno da što prije izabere novu vladu”, kazao je Konatar agenciji MINA.

On je ocijenio da takvo ponašanje Vlade nanosi štetu jer, kako je kazao, nema države u Evropi, odnosno EU, koja nije potpuno jasno iskazala stav prema agresiji Rusije na Ukrajinu.

“Mislim da nema države koja ne prati spoljnu politiku EU”, dodao je Konatar.

Kako je naveo, Crna Gora je punopravna članica NATO-a i kao zemlja kandidat za članstvo u EU ima obaveze.

“Ova situacija nije samo političko pitanje, već i vrednosno, u odnosu na koje moramo imati jasan stav. Sve ovo što je Vlada uradila u vezi sa tom tematikom je najbolji dokaz zašto ona ne može više voditi Crnu Goru”, rekao je Konatar.

Bonus video: