DPS Kotor: Krivična prijave protiv Ljutić zbog krivotvorenja glasanja, nadležni da obave nadzor

"Na objavljenom snimku glasanja na kome na pomenutoj sjednici Skupštine opštine, tačno se vidi da je odbornica Milica Ljutić glasala za sebe ali i za još dva odbornika. Ovo je očigledan primjer kršenja zakona i poslovnika Skupštine opštine Kotor"

3617 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demorkatske partije socijalista (DPS) saopštio je da će podnijeti krivične prijave protiv svoje bivše odbornice Milice Ljutić zbog, kako su naveli krivotvorenja glasanja, kao i odgovornih.

Iz OO DPS Kotor su pozvali svoje bivše odbornike Ljutić, Dejan Ognjanović i Mladen Donković da vrate mandate toj partiji.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Kotor Neđeljko Moškov, kako se navodi u saopštenju, rekao je da se na političkoj sceni Kotora svjedoči "nezapamćenim zloupotrebama kako bi se na silu, putem političke korupcije, prijetnjama i ucjenama sačuvala, nesposobna vlast čija je personifikacija predsjednik Opštine Vladimir Jokić".

On je naveo i da su Ljutić, Ognjanović i Donković odlučili da suprotno stavu svih organa DPS daju kvorum za održavanje sjednice SO Kotor i time pred izvjesno uvođenje prinudne uprave "građanima uskratili pravo da izlaskom na birališta daju svoje mišljenje o aktuelnoj vlasti u Kotoru".

"Na taj način su nanijeli štetu gradu, građanima i uvrijedili sve birače naše partije zbog svojih sitnih i ličnih interesa. Nakon sjednice saznali smo da je glasanje na devetoj sjednici Skupštine opštine Kotor izvršeno na protivzakonit način. Na objavljenom snimku glasanja na kome na pomenutoj sjednici Skupštine opštine, tačno se vidi da je odbornica Milica Ljutić glasala za sebe ali i za još dva odbornika. Ovo je očigledan primjer kršenja zakona i poslovnika Skupštine opštine Kotor u kojima se jasno kaže da je odbornik taj koji mora da glasa lično. Na ovo kršenje zakona nijesu reagovali ni sekretarka a ni predsjednica Skupštine što je dodatno omogućilo da nezakonje prođe bez adekvatne reakcije onih koji su bili dužni da vode računa o zakonitosti rada skupštine. Ovaj postupak Ljutić predstavlja tešku zloupotrebu i krivično djelo. Zbog svih ovih okolnosti DPS najavljuje krivične prijave protiv navedene odbornice i odgovornih lica“, rekao moškov.

Dodaje da sve upućuje "da je u pitanju politička korupcija koja je trebalo da omogući njihov opstanak na vlasti".

"Jasno zaključujemo da se radi o političkoj korupciji odbjeglih odbornika i zbog činjenice da isti niti jednim jedinim činom do dana pred skupštinu nijesu nagovijestili ovaj nečasni potez. Takođe, prijetnje krivičnim prijavama od strane gospodina Jokića i činjenica da je i sam priznao kako drži prijave u fioci kao i da je podnio lažnu prijavu, kao vid pritiska na mene, pokazuje na koje je sve prljave načine bio spreman da se bori za svoje i fotelje svojih prijatelja i kumova koje je zaposlio u našoj opštini“, rekao je Moškov.

On je pozvao Ljutić, Ognjanovića i Donkovića da vrate mandate Skupštini, odnosno partiji "koja im je te mandate omogućila".

Bonus video: