DPS: Da li je Jokić danas glasao u Srbiji; Demokrate: Još jedan neuspješan pokušaj podmetačine

Iz DPS-a kazali da su Demokrate "vučićevci, vješto prerušeni u građansko ruho", dok iz Demokrata tvrde da je DPS dao nalog nekim od svojih funkcionera da danas glasaju za "njihovog šefa i prijatelja Aleksandra Vučića"

16768 pregleda 14 komentar(a)
Jokić, Foto: Boris Pejović
Jokić, Foto: Boris Pejović

Kotorski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) upitao je predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića da li je glasao na današnjim izborima u Srbiji.

Iz Demokrata su kazali da DPS "po ko zna koji put" pokušava da podmetne Jokiću da je državljanin Srbije.

"Opštinski odbor DPS Kotor postavlja pitanje predsjedniku Opštine Kotor je li danas u Srbiji, sa čijim je državljanstvom ostvario važne funkcije u Crnoj Gori i da li je obavio glasanje. Da možda ne glasa u Sutomoru ili Beranama ili će ostati kod kuće da sakrije trag i osmisli novu prevaru birača kao što je to uradio sada u Kotoru? Vladimir Jokić, za koga bi danas malo ko u Kotoru glasao, svojim glasanjem u Srbiji može dati doprinos pobjedi politike koja je njegovu stranku 30. avgusta 2020. godine dovela na vlast", saopšteno je iz kotorskog DPS-a.

Demokratsku Crnu Goru nazvali su "vučićevcima" koji su "vješto prerušeni u građansko ruho".

"Vladimir Jokić na dan stupanja na dužnost, i još ranije, na dan kada je podnio kandidaturu za predsjednika Opštine odnosno odborničkog kandidata, imao je državljanstvo Republike Srbije, što je protivno Ustavu Crne Gore i Zakonu o izboru odbornika i poslanika, kao i Zakonu o crnogorskom državljanstvu. Ne čudi, stoga, što čovjek sklon krivotvorenju, kupuje odbornike DPS-a da bi sačuvao svoju davno uzdrmanu fotelju. Ne čudi ni što je takav čovjek član Predsjedništva Demokratske Crne Gore, partije koju su formirali prebjezi iz SNP-a, a koja se formirala na principima demagogije, korupcije i nepotizma. U suštini, Demokrate su vučićevci, vješto prerušeni u građansko ruho", zaključuju iz kotorskog odbora DPS-a.

Jokić je prije pet godina saopštio da je državljanin Crne Gore i da nema državljanstvo neke druge zemlje. Tada je dostavio potvrdu nadležnog državnog organa Srbije kojom se konstatuje, kako je tada naveo, da se ne nalazi u evidenciji državljana te zemlje, a koja je, kako je rekao, izdata na njegov zahtjev preko punomoćnika.

Demokrate: Savez Vučić - Đukanović živahan i zdrav

Iz Demokrata, sa druge strane, tvrde da je DPS dao nalog nekim od svojih funkcionera da danas glasaju za "njihovog šefa i prijatelja Aleksandra Vučića".

"Ko je i šta je DPS, najbolje znaju i svjedoče svi oni silni glasači koji su ih napustili za prethodnih godinu ipo dana, uzrokujući tako pravi politički brodolom nekad organizovane, a danas dezorijentisane - po priznanju velikog broja svojih funkcionera - kriminalne grupe. Tako, DPS ne bi bio DPS da nešto ne slaže ili ukrade, pa tako juče pokušaše da Pavićevića, koji ima legalno državljanstvo Srbije, podmetnu Demokratama, a onda Vladimiru Jokiću po ko zna koji put pokušaju da podmetnu da je državljanin Republike Srbije. Neuspješno, dakako", navodi se u reagovanju Demokrata.

"Nego, da osvježimo selektivnu memoriju DPS-a. Evo samo nekih primjera njihovih funkcionera koji glasaju u Srbiji, a kojima je DPS dao nalog da danas glasaju za njihovog šefa i prijatelja Aleksandra Vučića: Saša Ječmenica, tadašnji glavni administrator Opštine Pljevlja, pa direktor d.o.o. 'Čistoća', državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Čukarici, Beograd. Mervan Avdović, odbornik DPS-a i direktor Srednje stručne škole u Pljevljima, državljanin Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Starom gradu Sarajevo. Možda se DPS sjeti i Sabrine Hadžiosmanović, odbornice DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja, takođe državljanka Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Bihaću, ili da je Milko Čolović, tadašnji predsjednik Odbora direktora d.o.o. 'Čistoća' u Pljevljima, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na Zvezdari, Beograd. Možda je težak izborni poraz u Herceg Novom kontuzovao DPS toliko da su zaboravili da je Stevan Koprivica, koji je bio četvrti na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini državljanin Republike Srbije sa prebivalištem na Voždovcu, Beograd. Zatim, Nevena Keković, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Herceg Novi koja je tada bila šesta na izbornoj listi DPS-a u hercegnovskoj listi državljanka Republike Srbije sa prebivalištem u Zemunu. Ima tog DPS pećinskog dualizma još mnogo u konkretnim primjerima", navode iz Demokrata.

Kazali su da je Vučić "vodio kampanju" DPS-a za izbore 2016. godine.

"Koliko je očajna i jalova ova grupica pećinskih nacionalista, gubitnika svih izbora, sa najvećim prosjekom kriminalaca u svojim redovima u Evropi, dokazuju konstantno samoparodični pokušaji da Demokratama podmetnu Vučića, a taj isti Vučić im vodio kampanju za parlamentarne izbore 2016. godine, nakon čega je za potrebe DPS-a tvrdio da je u Crnoj Gori pokušan državni udar. Da veze nisu prekinute i da saradnja cvjeta dokazuje i to što im je taj isti Vučić obezbijedio formiranje koalicije sa SNP, čiji lider tvrdi da su Crnogorci istorijski falsifikat. Osim navedenog, Vučić je pomogao DPS-u da formira koaliciju sa Abazovićem, čiji brat u Srbiji otvara kliniku vrijednu preko 20 miliona eura. Ako su usled poplave izbornih brodoloma 'zaboravili' sve navedeno, sigurno se sjećaju svog ideologa, filozofa i glavnog stratega Svetozara Marovića, koji živi, uživa penzionerske dane, filozofira i igra kladionicu u sred Beograda u kojem nikom ne pada na pamet da ga izruči Crnoj Gori", dodaju iz Demokrata.

Uporno odbijanje izručenja "najnezgodnijeg svjedoka", kako su kazali, znači samo jedno, da je "savez Vučić - Đukanović živahan i zdrav".

"Sve u svemu, DPS-ovci su nevješto zakamuflirani pećinski nacionalisti kojima ispod lažnog evropskog odijela nikad jače kuca Šešeljevo i Vučićevo srce", zaključuju iz Demokrata.

Bonus video: