Damjanović: Bulajić da sazove sjednicu na kojoj bi se razmatrale hitne mjere povodom situacije u vezi sa cijenama

"Naši građani ne smiju biti taoci politikantstva i ucjena djelova parlamentarne većine. Takav potez nema opravdanje i on osim što destabilizuje državu, direktno pogađa svakog građanina prepuštenog haosu koji direktno utiče na njihovu egzistenciju"

10496 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Potpredsjednica Demokratske partije socijalista Sanja Damjanović pozvala je predsjedavajućeg Skupštine Strahinji Bulajiću "da u najkraćem roku sazove sjednicu na kojoj bi se razmatrale hitne mjere povodom situacije u vezi sa cijenama gotovo svih proizvoda koji su od vitalnog značaja za građane", saopštio je DPS.

"Sve države u svijetu koje imaju odgovorno rukovodstvo, preduzimaju promptne mjere kako bi se ublažio udar na standard građana, koji je posljedica agresije Rusije na Ukrajinu. Naši građani ne smiju biti taoci politikantstva i ucjena djelova parlamentarne većine. Takav potez nema opravdanje i on osim što destabilizuje državu, direktno pogađa svakog građanina prepuštenog haosu koji direktno utiče na njihovu egzistenciju", istakla je Damjanović.

Kako je dodala vjeruje da i Bulajić i svi ostali politički subjekti uviđaju da je kriza, koja se ogleda u rekordnom rastu cijena, postala neizdrživa za mnoge građane Crne Gore.

"A, sve ukazuje kako će - nastavi li se ovako - taj trend u narednim sedmicama biti još gori. Iz tog razloga, bez ikakve namjere za politikantstvom, upućujem poziv aktuelnom privremenom rukovodstvu Skupštine da, u interesu čitavog društva, zakaže sjednicu sa samo jednom tačkom, koja će se ticati razmatranja situacije i eventualnih prijedloga mjera za njeno prevazilaženje", rekla je Damjanović.

Zadatak svih poslanika, kazala je, jeste da na prvom mjestu rade u interesu onih koji su ih izabrali i koji ih plaćaju.

"I iz tog razloga vjerujem da će ova inicijativa naići na podršku svih poslaničkih klubova - jer, po ovom pitanju ne treba, niti smije biti političkih razlika i mimoilaženja", zaključila je Damjanović.

Bonus video: