Knežević čestitao Vučiću: Narod najviše vjeruje Vama i odmjerenoj politici, potvrđena Vaša superiorna pozicija

"Zbog čega ćete i u narednom periodu zasluženo voditi prosperitetnu Srbiju, uvaženu u domaćim i najširim međunarodnim okvirima na putu progresa za sve njene građane", navodi se u čestitki Kneževića

10190 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na "fer i demokratski sprovedenim predsjedničkim, parlamentarnim i izborima u dvanaest lokalnih samouprava".

Knežević je u svoje i ime članova i simpatizera DNP-a i čestitao Vučiću, Srbiji i njenim građanima, a da su izborima još jednom pred Evropom i međunarodnom zajednicom iskazali "visok demokratski kapacitet i spremnost da građani Srbije na visoko civilizovan način potvrde svoju slobodno izraženu volju".

"Imajući u vidu dominantan trend tokom prebrojavanja glasova, takođe Vam već sad mogu srdačno čestitati na skoro dvotrećinskom povjerenju građana Srbije, koji su na predsjedničkim izborima svojim glasovima potvrdili Vašu personalno superiornu poziciju, i u najvišem stepenu pokazali da Vama iskreno vjeruju kao čovjeku i državniku", navodi se u čestitki Kneževića.

On ističe da su građani Srbije "snažno podržali Vašu prepoznatljivu, odmjerenu politiku u evropskim i svjetskim okvirima, uz nesvrstanu poziciju dobronamjerne i vanblokovske Republike Srbije, okrenute miroljubivoj koegzistenciji i saradnji sa svim zemljama svijeta, uz očuvanje vlastitog identiteta, teritorijalnog integriteta i državnog dostojanstva".

Knežević je Vučiću čestitao i na "dominantnom rejtingu partije koju predvodite, u uvjerenju da će SNS i nadalje predstavljati političku okosnicu afirmativnog puta Republike Srbije, uz otvorenost prema svim onim partijama, kojima su programska načela SNS-a bliska, globalni interesi Srbije u prvom, a pojedinačni, uskopartijski, u drugom planu".

Takođe je čestitao i na visokom pozicioniranju SNS-a na izborima za lokalne samouprave, "uz realna očekivanja da će SNS sa programski srodnim strankama nastaviti da vodi Beograd i druge gradove Srbije".

"Većinska podrška građana Srbije u zemlji i rasijanju istovremeno je potvrda još jedne važne činjenice – da narod najviše vjeruje Vama i Vašoj odmjerenoj politici upravo u ovim turbulentnim vremenima! A takođe i SNS-u, na čijem ste čelu, kao garantu mira i stabilnosti države, zbog čega ćete i u narednom periodu zasluženo voditi prosperitetnu Srbiju, uvaženu u domaćim i najširim međunarodnim okvirima na putu progresa za sve njene građane", zaključuje se u čestitki Kneževića.

Bonus video: