Krivokapić Anastasiadesu: "Članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji prioritetni cilj i stub vanjske politike"

„Brižno pratim razvoj Crne Gore i radujem se vašem ogromnom napretku u pretpristupnim pregovorima. Sada posebnu pažnju treba obratiti na poglavlja 23 i 24, jer završna faza pregovora i učlanjenje upravo zavise od njih”, rekao je Anastasiades

2686 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, ugostio je danas u Vili „Gorica“ predsjednika Republike Kipar Nikosa Anastasiadesa.

To je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Kako navode u saopštenju, Krivokapić je zahvalio predsjedniku Kipra na "dosadašnjoj političkoj i ekspertskoj podršci našem procesu evropske integracije, izrazivši očekivanje da će se pozitivna praksa nastaviti i u predstojećim fazama integracionog procesa."

Dodaje se da je Krivokapić "naglasio da je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji prioritetni cilj i stub vanjske politike Crne Gore."

"Premijer Krivokapić upoznao je predsjednika Kipra sa učincima 42. Vlade Crne Gore, naročito u pravcu ekonomskih reformi, porastu prosječnog ličnog dohotka u državi, smanjenju javnog duga i uspjesima programa „Evropa sad“. Predsjednik crnogorske Vlade izrazio je nadu da će se budućim značajnijim trudom i zalaganjem obje države, unaprijediti saradnja u svim oblastima od obostranog interesa", piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Anastasiades posjetu Crnoj Gori okarakterisao kao "istorijsku, jer je u prilici da učestvuje u dogovoru i traženju najboljeg puta „kako da dvije male države ostvare punu saradnju na dobrobit svih svojih građana“, te da svoj dolazak u Crnu Goru "vidi kao skroman, ali iskreni doprinos podršci Crnoj Gori na putu ka EU."

„Brižno pratim razvoj Crne Gore i radujem se vašem ogromnom napretku u pretpristupnim pregovorima. Sada posebnu pažnju treba obratiti na poglavlja 23 i 24, jer završna faza pregovora i učlanjenje upravo zavise od njih”, rekao je Anastasiades, piše u saopštenju.

U saopštenju se zaključuje da je predsjednik Kipra poručio da je "nesporan interes svih članica Evropske unije da se Zapadni Balkan razvija i napreduje, te da se nada da kriza u Ukrajini neće usporiti tok pristupnih pregovora."

Bonus video: