Rađenović: Prinudna uprava da smijeni Carevića, na njegovo mjesto gori ne može doći

"Od povjerenika očekujemo da prvo donesu budžet koji će bit isključivo u pravcu pripreme turističke sezone što je glavni prioritet i interes građana..."

7605 pregleda 11 komentar(a)
Rađenović, Foto: Građanski pokret URA
Rađenović, Foto: Građanski pokret URA

Funkcioner budvanskog odbora Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović poručio je da od povjerenika Vlade Crne Gore koji imaju mandat kao prinudna uprava u Opstini Budva očekuje da "regulišu haos koji je ostavio predsjednik Opštine Budva Marko Carević".

On očekuje da prinudna uprava razriješi Carevića, jer kako je kazao, "na njegovo mjesto gori ne može doći".

Vlada Crne Gore je 31. marta donijela odluku o raspuštanju Skupštine opštine (SO) Budva, a funkciju lokalnog parlamenta do njenog konstituisanja vršiće Odbor povjerenika.

"Od povjerenika očekujemo da prvo donesu budžet koji će bit isključivo u pravcu pripreme turističke sezone što je glavni prioritet i interes građana, da izmire obaveze prema zaposlenima u lokalnoj samoupravi, očekujemo da predviđenim nacrtom budžeta kojim su milioni eura namijenjeni za asfaltiranje ulica bude u najvećoj mjeri preusmjeren za pripremu turističke sezone, a prvenstveno mislimo na uređenje trotoara, pristupnih rampi gdje god je predviđeno i gdje postoji mogucnost za potrebe osoba sa invaliditetom, za uličnom rasvijetom, kontejnerskim mjestima, za parking prostorom, za NVO sektor ali posebno za sve manifestacije koje doprinose ukupnoj turističkoj promociji Budve i Crne Gore, a koje su za vrijeme mandata gospodina Carevića mnoge prestale, a sve u cilju produžavanja turističke sezone kao i pred sezone", naglasio je Rađenović.

Očekuje da dio tih milionskih iznosa, kako je dodao, se preusmjere za nesmetan rad turističkih ambulanti.

"Za nabavku još jednog vozila tipa reanomobil za potrebe Službe hitne pomoći i ako nije to prevashodna obaveza lokalne samouprave već Ministarstva zdravlja svjesni značaja i činjenice da od funkcije upravo te ambulante nekom sjutra može život da se spasi. Takođe apelujem na povjerenike da procesuiraju i preispitaju posao između Opstine Budva i firme Sanraf u Bečićima u vezi naplaćenih komunalija ali i tenderske procedure i izgradnje poznate ulice S73-S73 o kojoj smo u više slučajeva pričali kao i aktuelni projekat kompleksa na Skočiđevojci u Reževićima na koji je Carević dao saglasnost. Ova dva pitanja ali i mnogo drugih bi morali bit pod lupom i tužilaštva. Takođe apelujemo na povjerenike da upute urgentno pismo ka Vladi Crne Gore da se hitno reaguje u dva slučaja prvi da se mora otvoriti hotel Sveti Stefan ili da se ta firma - Adriatic properties više ne toleriše i jednostavno zbog neispunjavanja ugovorene obaveze ugovor raskine i drugi da se realizuje Zaključak iz prošle godine Vlade Crne Gore i Luka Budva vratila građanima Budve a protiv odgovornih zašto to nije učinjeno do danas podnesu krivične prijave", naglasio je Rađenović.

Bonus video: