"Dobre političke odnose Crne Gore i Kosova iskoristiti u cilju unaprijeđivanja ekonomske saradnje"

Durmiši je kazao da u narednom periodu pažnju treba usmjeriti na poboljšanje putne povezanosti čime bi se mogli valorizovati izuzetni turistički potencijali koji postoje u dvije države
72 pregleda 2 komentar(a)
Skender Durmiši, Rafet Husović, Foto: Vlada Crne Gore
Skender Durmiši, Rafet Husović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.10.2017. 11:47h

Dobre političke odnose Crne Gore i Kosova treba iskoristiti u cilju unaprijeđivanja ekonomske saradnje, posebno poboljšanja putne povezanosti, ocijenili su potpredsjednik Vlade, Rafet Husović i ambasador Kosova u Podgorici, Skender Durmiši.

Durmiši je kazao da u narednom periodu pažnju treba usmjeriti na poboljšanje putne povezanosti čime bi se mogli valorizovati izuzetni turistički potencijali koji postoje u dvije države.

On je zahvalio Husoviću na prijemu i informisao ga o političkoj situaciji na Kosovu nakon konstituisanja nove Vlade.

Husović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, rekao da postoji prostor za saradnju u svim oblastima i da to treba iskoristiti. Takođe, treba sagledati mogućnost za prevazilaženje određenih barijera koje postoje, kao što je ukidanje takse za putno osiguranje koje građani Crne Gore i Kosova plaćaju prilikom prelaska granice.

"Siguran sam da zajedničkim projektima možemo doprinijeti boljoj ekonomskoj saradnji. Smatram da bi projekat izgradnje tunela između Rožaja i Peći, uz otvaranje graničnog prelaza između Plava i Peći, bio od velikog značaja za obje države", ocijenio je Husović.

Time bi se, kako je dodao, značajno olakšala komunikacija što je osnovni preduslov za intenziviranje saradnje na svim nivoima, posebno na kulturnom i turističkom planu.

Bonus video: