Vuković: Očekujemo da će manjinska vlada biti formirana ovih dana

"Ranije smo postavili četiri uslova za formiranje manjinske vlade... i to se ne može nazvati nikakvim uslovljavanjem. S tim smo izašli pred naše saradnike i one koje pregovaraju o manjinskoj vladi", navodi Vuković

10385 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS), Aleksandra Vuković, kazala je danas da u toj partiji očekuju da se manjinska vlada biti formira “ovih dana”.

Ona je na pres-konferenciji kazala da je DPS krajem prošle sedmice bio decidiran da ostavlja još mali prostor da manjinski kabinet bude oformljen.

“Ranije smo postavili četiri uslova za formiranje manjinske vlade - ubrzanje evropskih integracija, dinamizovanje ekonomskog razvoja, poboljšanje zdravstvnih prilika i obezbjeđivanje toga da bezbjednosni sektor konačno bude stabilizovan - i to se ne može nazvati nikakvim uslovljavanjem. S tim smo izašli pred naše saradnike i one koje pregovaraju o manjinskoj vladi. Očekujemo da će ona ovih dana biti formirana, jer svako odgađanje njenog formiranja uvodi Crnu Goru u političku nestabilnost”, istakla je Vuković.

Njen kolega iz DPS-a, Miloš Nikolić, saopštio je da u toj partiji vjeruju da daju puni doprinos dolasku do dogovora o manjinskoj vladi, te da su možda bili i najkonstruktivniji partner u tom procesu.

Bonus video: