Demokrate: SNP nekad bio partija, a danas minorna grupa političkih liliputanaca i izdajnika

"Evo šta ste vi i kakvi su zaista vaši politički principi: sa mandatarom dogovoriste da nema mjesta za SDP i SD u Vladi i na ključnim pozicijama vlasti, a onda, nekon što vas je zajednički gazda DPS javno isponižavao i postavio na mjesto, sada vam mandatar kaže da ipak mora da bude mjesta. Gdje je kraj vašim poniženjima? Gdje je dno, da zaustavi ovaj nezapamćeni politički pad?"

5302 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora reagovala je na navode Socijalističke narodne partije (SNP) da je direktor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Goran Folić, koji dolazi iz redova Demokrata, odobrio 253.317 eura državnim firmama na čijem čelu se nalaze direktori iz redova ove političke partije u okviru programa osposobljavanja za rad kod poslodavca, poručivši da je SNP nekad bio partija, a "danas minorna grupa rukovodilaca, odnosno političkih liliputanaca i izdajnika koja, svjesna da su u potpunosti prezreni od naroda, hvata poslednji voz za šačicu kratkotrajne vlasti ne libeći se svakog poniženja na tom otužnom putu varanja časnog i poštenog biračkog tijela SNP-a."

U saopštenju, Demokrate poručuju da da im je "stalo do fotelja i funkcija", bili bi u "prevarantskom i izdajničkom projektu" sa SNP-om.

"Gospodo iz SNP-a, vama je, iako nemate hrabrosti to javno da priznate, danas jasnije nego ikom: da je Demokratama stalo do fotelja i funkcija, bili bismo u prevarantskom i izdajničkom projektu sa vama. Da nam je stalo do fotelja i funkcija, na svakih 15 minuta bismo gazili sopstvenu riječ, kao što vi pred očima cijele Crne Gore gazite svoju javnu riječ da ni SDP ni SD ne mogu u vladu. Da nam je stalo do fotelja i funkcija, trpjeli bismo poniženja od DPS-a, SD-a i SDP-a, baš kako ih vi svakodnevno trpite", piše u saopštenju Demokrata.

Dodaju da partija "sa nekad širokom i snažnom podrškom naroda Crne Gore, danas grupica zvana mali DPS-ovci, koja je zarad funkcija uspjela da proda decenije muke i golgote svojih članova i simpatizera koji su davno mogli otići u zagraljaj DPS-u zarad interesa, ali nikada nisu poklekli, da bi sada dočekali ovakvu izdaju svog rukovodstva."

"I takva grupica pokušava da prigovori nekom nešto o zapošljavanju?! Opštine koje ste vodili su završavale kao milionski dužnici i zavisnici od egalizacionog fonda, a kancelarije tih opština su kao košnice gdje je pronaći slobodnu stolicu najveći izazov zaposlenom. I takav otužni skup bi nekom da priča o foteljama?!", pitaju Demokrate u saopštenju.

Oni dodaju da pored toga što se, kako navode, funkcioneri SNP-a "i dan danas nalaze na čelnim pozicijama brojnih najznačajnijih crnogorskih institucija, kao na primjer u Pošti Crne Gore ili EPCG, krenuli su u rušenje slobode osvojene 30. avgusta zato što je Vlada smijenila jednog funkcionera ili mu nije produžila mandat."

Demokrate poručuju da ako iz SNP-a smatraju "da je prekršen bilo koji zakon ili propis, pondesu prijavu", ili, kako kažu, "zaćute i prestanu sa blaćenjem časnih ljudi".

"Politička mizerija nepostojećeg principa, kojoj sve što je preostalo jeste da se sakriva iza imena nekada velike partije s kojom danas dijele samo logo. Nego, za sve što tako “pošteni i principijelni” smatrate da je prekršen bilo koji zakon ili propis podnesite prijavu, ili zaćutite i prestanite sa blaćenjem časnih ljudi, jer vaša jeftina izdaja vrijedna je isključivo doživotnog prezira svakog slobodnog građanina Crne Gore. Evo šta ste vi i kakvi su zaista vaši politički principi: sa mandatarom dogovoriste da nema mjesta za SDP i SD u Vladi i na ključnim pozicijama vlasti, a onda, nekon što vas je zajednički gazda DPS javno isponižavao i postavio na mjesto, sada vam mandatar kaže da ipak mora da bude mjesta. Gdje je kraj vašim poniženjima? Gdje je dno, da zaustavi ovaj nezapamćeni politički pad?", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: