DF: Đukanović i sad poziva na obračun sa Srbijom, jer bi bio najsrećniji da Beograd ponovo bude bombardovan

"Blaćenjem Srbije odlazeći predsjednik DPS-a i države demonstrira nemoć koju mu ne može nadomjestiti ni manjinska vlada u najavi"

9448 pregleda 75 reakcija 26 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Antisrpski nastupi Mila Đukanovića kao posljedica lične i političke pogubljenosti predstavljaju završnu fazu totalne zavisnosti koja je odavno prešla u ozbiljnu dijagnozu, poručio je Demokratski front u saopštenju koje je medijima dostavila Demokratska narodna partija.

Đukanović je danas izjavio da se Srbija naoružava iz zemalja koji se pojavljuju kao očigledni neprijatelji Evrope i NATO-a.

"Umjesto da odgovori na prozivke bivšeg prijatelja i zamjenika Svetozara Marovića koji ga je upitao ono što bi ga pitala čitava Crna Gora: 'Imaš li stida čovječe', ova posrnula kreatura od predsjednika države, tri decenije lopovluka i devastacije države od strane njega, njegovog sina, brata, sestre, sestrića, kumova i pobratima, pokušava prikriti napadima na Srbiju zbog kupovine savremenog naoružanja, ali i namjere da kupi francuske borbene avione", piše u saopštenju.

Navode da je Đukanović čovjek za čijeg upravljanja državom, "ne da nismo kupili ni stotinu pari vojničkih čizama, nego nam je naoružanje vojske ispod nivoa osrednjeg lovačkog društva".

"Sada zajedno sa Kurtijem demonstrira provincijalne komplekse, i kao 1999. godine kada je pobjegao u Brisel i odnio vojne tajne i planove, i sad poziva na obračun sa Srbijom, jer bi Đukanović bio najsrećniji da Beograd ponovo bude bombardovan. Da je Crna Gora pravna i uređena država, Milo Đukanović i članovi Prve familije, odavno bi bili pod nezavisnom tužilačkom istragom, a imovina zamrznuta, ili preusmjerena na oporavak privrede ili naoružanje vojske", dodaje se u saopštenju.

Blaćenjem Srbije, kažu u DF-u, odlazeći predsjednik DPS-a i države "demonstrira nemoć koju mu ne može nadomjestiti ni manjinska vlada u najavi, jer se danas Svetozar Marović kandidovao za svjedoka saradnika, jasno označavajući Mila Đukanovića za regionalnog kriminalca broj jedan".

"Za nekog ko je mrzio šah zbog šahovnice, predlagao rješenje kosovskog pitanja po kratkom postupku, obezbjeđivao gorivo za tenkove Republike Srpske, očekivali smo od Đukanovića da se po starom dobrom običaju preznojava i pravi gestikulacije nosem kao Pablo Eskobar, ali očigledno da je u međuvremenu vježbao i ipak odlučio da svoju karijeru završi kako je i počeo - na srpskom pitanju. Ako mu je za utjehu, kad bude krenuo u šumu da brani Crnu Goru, uvjereni smo da ga neće tražiti srpski avioni i helikopteri, možda samo onaj za zaprašivanje komaraca u hangarima MUP-a, ako uopšte bude mogao da se upali", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: