Bogdanović: Jasno je da od manjinske vlade nema ništa ni do 15. aprila

"Podsjetimo se da je DPS 7. aprila saopštio da "ukoliko se manjinska Vlada ne formira u narednih 4-5 onda bi trebalo završiti priču o njoj i usmjeriti se ka brzim izborima". Danas je 14. april, a saga o manjinskoj Vladi je samo nastavljena. Da li je samim tim DPS (Demokratska partija socijalista) definitivno odustao od podrške manjinskoj Vladi i usmjerio se ka izborima, ili se ipak ponovo gazi data riječ?"

11263 pregleda 15 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Luka Zeković
Bogdanović, Foto: Luka Zeković

Danas je 14. april, a saga o manjinskoj Vladi je samo nastavljena, saopštio je danas Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika "Mir je naša nacija" u Skupštini Crne Gore i generalni sekretar Demokratske Crne Gore.

"Podsjetimo se da je DPS 7. aprila saopštio da "ukoliko se manjinska Vlada ne formira u narednih 4-5 onda bi trebalo završiti priču o njoj i usmjeriti se ka brzim izborima". Danas je 14. april, a saga o manjinskoj Vladi je samo nastavljena. Da li je samim tim DPS (Demokratska partija socijalista) definitivno odustao od podrške manjinskoj Vladi i usmjerio se ka izborima, ili se ipak ponovo gazi data riječ?", istakao je Bogdanović u saopštenju koje su dostavile Demokrate,

On je dodao da je istekao ko zna koji po redu rok koji je mandatar obećao za formiranje manjinske Vlade.

"Sada je jasno da od iste nema ništa ni do 15. aprila, što je bio posljednji krajnji rok u kom je garantovano da će Vlada biti formirana. Da li će mandatar konačno vratiti mandat i prekinuti ovu agoniju odnosno cirkusijadu, kako je zovu neki od njegovih novih koalicionih partnera, ili je spreman na dalje maltretiranje građana Crne Gore i sopstveno degradiranje zarad par mjeseci premijerske fotelje?", kazao je Bogdanović.

Povezani članci

02. April 2022.

Konatar: Nova vlada će biti izglasana do 15. aprila

On je rekao da je SNP (Socijalistička narodna partija) donio odluku na Glavnom odboru i ponovio više puta da mogu u parlamentarnu većinu sa DPS-om, ali da ne mogu ni po koju cijenu na izvršne i zaknodavne funkcije sa SDP (Socijaldemokratska partija) i SD (Socijaldemokrate). Posljednjih dana čujemo da se obećavaju od strane mandatara ministarske i potpredsjedničke pozicije u Vladi gospodinu Ranku Krivokapiću, Rašku Konjeviću… Da li je će SNP konačno prestati da se ponižava, ili glad za minstarskim foteljama na par mjeseci ipak nema cijenu?", poručio je Bogdanović.

Po njegovim riječima, programski sudari između navodnih partnera su tek posebna tema.

"Stavovi DPS, SDP, SD su dijametralno suprotni od stavova SNP kada govorimo o Otvorenom Balkanu, sadržaju Temeljnog ugovora, odnosu prema vjerskim zajednicama, popisu, Srebrenici, ukrajinskoj krizi, odnosu prema 21. maju, odnosu prema Aleksandru Vučiću i mnogim drugim pitanjima. Javnost želi da čuje da li postoje zajednički usaglašeni stavovi novih koalicionih partnera o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, Open Balkanu, sadržaju Temeljnog ugovora, popisu, Srebrenici, ruskoj agresiji, odnosu prema 21. maju, odnosu prema evroatlanskim integracijama, odnosu prema Crnogorcima i Srbima... Ili je stav da nema stava, ili da su stav samo fotelje? Da li će se ova pitanja naći na papiru? Da li će se potpisati koalicioni Sporazum? Koji je Sporazum u igri? Sporazum DPS i opozicije ili Sporazum Ure i SNP-? Ko je ovdje popustio? Ko je odustao od strateških političkih principa? I na kraju, odgovornost ne tražite u opoziciji; njoj je posao da ruši vlast, da izaziva krize novoj vlasti, već kompletnu odgovornost preuzimaju oni koji su prevarili građane Crne Gore", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: