URA Plužine: Postignut dogovor sa firmom FEP, građani će moći da ostvare stanarsko pravo

"Od okončanja procesa privatizacije fabrike elektroda FEP Plužine, bivši radnici žive u strahu da će izgubiti krov nad glavom"

5381 pregleda 6 komentar(a)
Malović, Foto: GP URA
Malović, Foto: GP URA

Tim plužinske URE zatražio je susret sa predstavnicima vlasnika firme FEP Plužine, sa kojima smo postigli dogovor, uz čvrste garancije, da će stanarima stambene jedinice koje je izgradila ova firma, biti omogućeno da bez ikakve nadoknade sa vlasnikom potpišu saglasnost, odnosno ostvare svoje stanarsko pravo i stanove u kojima žive upišu na svoje ime, rekla je Snežana Malović, članica inicijalnog odbora plužinske URE.

Malović je u saopštenju Medijskog tima URA podsjetila da je neposredno nakon osnivanja Inicijalnog odbora građanskog pokreta URA u Plužinama, na čelu sa Natalijom Dobrilović, započet intenzivan angažman na planu efikasnog adresiranja i rješavanja akutnih problema sa kojima se suočavaju građani Plužina, kako bi im olakšali svakodnevni život

Ona je dodala da još od okončanja procesa privatizacije fabrike elektroda FEP Plužine, bivši radnici žive u strahu da će izgubiti krov nad glavom.

"Tadašnja uprava fabrike za svoje radnike izgradila je stambene jedinice, koje su kasnije korišćene za obezbjeđivanje kredita pomenutoj fabrici. Niko od korisnika tih stanova, do danas, nije uspio da riješi stambeno pitanje na način da nepokretnost bude katastarski zavedena na njihovo ime, uz sljedstveno punopravno vlasništvo", podsjetila je Malović.

Kako bi pomenutu proceduru pojednostavili, Malović je istakla, da iz URE pozivaju korisnike stanova da se jave u prostorije plužinske URE, svakog radnog dana nakon praznika, u terminu od 9 do 13 sati, "kako bi dogovorili termin potpisivanja saglasnosti sa vlasnikom fabrike".

Malović je rekla da ovom prilikom žele da upute zahvalnost vlasnicima firme i izvršnom direktoru na otvorenoj saradnji i razumjevanju briga bivših kolega i radnika.

"Krajnje je vrijeme da se političke strukture ozbiljno pozabave esencijalnim životnim problemima svih stanovnika Pive. Budite uvjereni da će predstavnici URA Plužine uvijek dati puni doprinos svim naporima koji za cilj imaju poboljšanje uslova i standarda života svih naših sugrađana", zaključila je Malović.

Bonus video: