Knežević: Spremni smo u Podgorici na saradnju sa svima koji su protiv DPS-a

„DPS gubi podršku u biračkom tijelu i zato se opredijelila da stavi na respirator pokret URA i SNP, ne bi li napravili kratki bajpas do završetka ovih lokalnih izbora", kazao je jedan od lidera DF-a

14714 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Foto: Screenshot/Facebook/DF
Foto: Screenshot/Facebook/DF

Koalicija "Za budućnost Podgorice" spremna je da u koalicionom i postizbornom kontekstu sarađuje sa svim političkim subjektima koji su protiv Demokratske partije socijalista (DPS) i politike aktuelnog gradonačelnika Ivana Vukovića, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

Ta koalicija je u susret lokalnim izborima u Podgorici, zakazanim za 19. jun, otvorila prostorije za mjesne zajednice Stara varoš i Devetnaesti decembar. Tim povodom su radnom sastanku u „Lepoj Kati“ prisustvovali lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Radoš Zečević.

Zečević je rekao da koalicija „Za budućnost Podgorice“ uveliko radi i otvara radne prostorije širom Podgorice, što će, kako je kazao, kampanju učiniti efikasnijom, a novoj lokalnoj vlasti predvođenoj, kako vjeruje, tim političkim savezom, olakšati sistematizaciju infrastrukturnih problema koje imaju građani u svojim mjesnim zajednicama.

Knežević je naglasio da je DF, "nakon svih izdaja i prevara izborne volje" i svega onoga što je "bio duh 30. avgusta", ostao na istim pozicijama "odbrane "tradicionalnih vrijednosti Podgorice i Crne Gore. On je kazao da nema dilemu da će 19. juna doći do promjena u Podgorici i da će lista „Za budućnost Podgorice“ pobijediti.

„DPS gubi podršku u biračkom tijelu i zato se opredijelila da stavi na respirator pokret URA i SNP, ne bi li napravili kratki bajpas do završetka ovih lokalnih izbora. U koalicionom i postizbornom kontekstu spremni smo da sarađujemo sa svim političkim subjektima koji su protiv DPS i politike aktuelnog gradonačelnika Ivana Vukovića“, ističe Knežević.

Predsjednik Demokratske narodne partije je kazao da nije bio dovoljan 30. avgust 2020. jer je bio i 16. oktobar 2016. godine kada je DF, kako tvrdi, pobijedio na tim izborima, "gdje je DPS inscenirao i montirao farsu 'Državni udar'."

"Sada vidimo kakvi su sudstvo, tužilaštvo, policija koji su progonili naš politički savez kada nije bilo ni Zdravka Krivokapića, ni njegovih 'eksperata' od kojih je većina bila na apanažama u DPS ili u inostranstvu", zaključuje Knežević.

Mandić je rekao da će izborna pobjeda u Podgorici biti najbolja poruka da se ništa nije promijenilo u "većinskom razmišljanju koje su građani saopštili" 30. avgusta 2020. godine.

„Najveći otpor nasilnom prekrajanju izborne većinske Crne Gore možemo da pružimo tako što ćemo pobijediti na izborima u Podgorici. Naš protest iskazujemo glasanjem protiv te izdaje koja nas je snašla i protiv Demokratske partije socijalista koja hoće na prevaran način da preuzme upravljanje Crnom Gorom“, istakao je predsjednik Nove srpske demokratije.

Rezultati već održanih lokalnih izbora, kako je kazao, pokazuju da DPS "od mjesta do mjesta gubi svaki grad" i da je snaga DF-a upravo u tome što na narednim izborima može dati "najbolji odgovor na tzv. manjinsku vladu koju prave Dritan Abazović i Milo Đukanović".

„Ovo što se dešava ovih dana je poruka da će DPS proći još gore nego na prethodnim izborima, a već uočavamo pojavu na terenu da se neki ljudi stide, a neki i boje da kažu da su imali bilo kakve veze sa DPS, iako su ih glasali do 30. avgusta“, navodi Mandić.

Bonus video: