Đukanović: Nećemo koristiti mandat dok se Mandić ne vrati u Skupštinu

"Smatram pravednim, poslije pronevjere istorijske pobjede od strane Zdravka Krivokapića, da se u parlament mora vratiti politika koja je pobijedila 30. avgusta“, kazao je Đukanović

26438 pregleda 103 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije (NSD) Milutin Đukanović kazao je da on i drugi kandidati za poslanike iz te partije, sa liste koalicije Za budućnost Crne Gore, neće koristiti poslanički mandat prije nego se u Skupštinu vrati predsjednik NSD-a Andrija Mandić.

Ostavke na poslaničku funkciju podnijeli su Strahinja Bulajić i Milo Božović.

"Poslije ostavki mojih kolega iz poslaničkog kluba Demokratskog fronta, želim da obavijestim javnost da ni ja, kao prvi naredni kandidat za poslanika, a ni drugi kandidati iz NSD-a koji su na našoj poslaničkoj listi, nećemo koristiti poslanički mandat, prije nego se u Skupštinu vrati predsjednik Mandić“, saopštio je Đukanović.

On je rekao da misli da je to veoma važno za njihovu političku organizaciju zato što, kako je naveo, osjetljivi politički trenutak podrazumijeva najbolje odgovore.

Povezani članci

26. April 2022.

U poslaničke klupe stižu nova i stara imena

"Smatram pravednim, poslije pronevjere istorijske pobjede od strane Zdravka Krivokapića, da se u parlament mora vratiti politika koja je pobijedila 30. avgusta“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, najveći garant povratka politike dosljednosti, odlučnosti i hrabrosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije je aktivno uključenje Mandića u parlamentarnu borbu.

„Presudni momenti, poput ovog, zahtijevaju, na prvom mjestu, pošten politički i ljudski pristup“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: