Šaranović: Nećemo priznati smjene

Odluke i zaključci nelegalne i nelegitimne “vlade”, kako je kazao poslanik Demokratske Crne Gore, mogu biti samo nelegalni i svako njihovo nezakonito djelovanje će se osporavati pred nadležnim državnim organima

11775 pregleda 62 komentar(a)
Videće se ko je imao “tajne dilove”: Šaranović, Foto: Boris Pejović
Videće se ko je imao “tajne dilove”: Šaranović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović potvrdio je da će ta partija pred nadležnim organima osporavati odluke nove vlade koje će za tu partiju biti nelegalne i nelegitimne, kao i sama izvršna vlast.

Takvu odluku najavio je prije dva dana šef Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović.

O kabinetu mandatara Dritana Abazovića, koji će činiti predstavnici koalicije Crno na bijelo, Socijalističke narodne partije, Socijaldemokratske partije i stranaka manjina, raspravljaće se sjutra na sjednici Skupštine. Novu vladu će u parlamentu podržati Demokratska partija socijalista, iz koje su saopštili da očekuju da će rukovoditi pojedinim skupštinskim odborima i da će biti spremni za “pomoć po dubini”.

Šaranović je za Vijesti ponovio da Demokrate neće prisustvovati “zavjereničkom skupu grupe pučista koji su vršenjem krivičnog djela uzurpirali nadležnosti predsjednika Skupštine, zbog čega će protiv njih biti podnesene krivične prijave”.

Na pitanje da li će priznati odluke nove vlade, uključujući i postavljenja “po dubini” i vjerovatne smjene njihovih kadrova, poslanik Demokrata je potvrdio da će ih osporavati. Odluke i zaključci nelegalne i nelegitimne “vlade”, kako je dodao, mogu biti samo nelegalni i svako njihovo nezakonito djelovanje će se osporavati pred nadležnim državnim organima.

”Takođe, grupa uzurpatora koja sebe namjerava sjutra proglasiti 43. Vladom Crne Gore, krenuće u političku osvetu putem ‘sječe’ kadrova onih koji su bili i jesu protiv izdaje izborne volje građana Crne Gore i kreiranja ovog sramotnog, do sad nezabilježenog antidemokratskog političkog cirkusa”, naveo je Šaranović.

Poručio je da će Demokrate pomno pratiti sve odluke “te skupine”, sa posebnim akcentom na postavljenja po dubini.

Demokratski front nije odgovorio kako će se odnijeti prema odlukama nove vlade, jer taj savez takođe ima funkcionere u javnim preduzećima.

Bonus video: