lider dps-a pisao lideru Pokreta Sloboda

Đukanović čestitao Golobu

"Vjerujem da će period pred nama otvoriti nove prostore saradnje i jačanja tradicionalno prijateljskih odnosa Crne Gore i Slovenije"

1837 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović uputio je čestitku lideru Pokreta Sloboda Robertu Golobu, povodom pobjede na parlamentarnim izborima u Sloveniji.

"U ime Demokratske partije socijalista i u svoje ime upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom značajne pobjede koju je Pokret Sloboda s Vama na čelu ostvario na parlamentarnim izborima. Ubjedljiva pobjeda Vaše partije pokazuje da ljudi vjeruju u programska opredjeljenja koja ste zastupali u predizbornoj kampanji, i da će vlada pod Vašim vođstvom donijeti stabilnost i dalji napredak slovenačkog društva. Izborni rezultat je utoliko značajniji jer je ostvaren u vremenu rata u Ukrajini i prijetnji evropskoj bezbjednosti, kao i produženog trajanja pandemije COVID-19 i suočavanja s njenim posljedicama, kao i niza drugih globalnih izazova", navodi se u čestitki.

Dodaje se da je izborna pobjeda Goloba, ohrabrenje "i za nas u Crnoj Gori i regionu da će Slovenija, bilateralno i unutar Evropske unije nastaviti da afirmiše politiku proširenja i pruža ekspertsku i političku podršku evropskim integracijama naših zemalja".

"Vjerujem da će period pred nama otvoriti nove prostore saradnje i jačanja tradicionalno prijateljskih odnosa Crne Gore i Slovenije. Biće mi zadovoljstvo da radimo zajedno na njihovom snaženju, u obostranom interesu. Molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdačne pozdrave”, navodi se u čestitki Đukanovića.