Popa: Nova Vlada da vrati političko i institucionalno povjerenje

"Radujemo se što ćemo raditi sa svim političkim akterima i institucijama u cilju napretka u evropskim reformama, u konstruktivnom duhu i u skladu sa ogromnim očekivanjima crnogorskih građana da se ide na prijed u procesu pristupanja EU", kazala je šefica Delegacije EU u Crnoj Gori

9727 pregleda 33 komentar(a)
Popa, Foto: Boris Pejović
Popa, Foto: Boris Pejović

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa kazala je da pozdravljaju formiranje nove Vlade, kao i da očekuju da će se time vratiti političko i institucionalno povjerenje koje je Crnoj Gori potrebno.

"Radujemo se što ćemo raditi sa svim političkim akterima i institucijama u cilju napretka u evropskim reformama, u konstruktivnom duhu i u skladu sa ogromnim očekivanjima crnogorskih građana da se ide na prijed u procesu pristupanja EU. Veoma cijenimo dosljednost Crne Gore u stoprocentnom usklađivanju sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU i radujemo se što će Crna Gora nastaviti da stoji na istoj strani sa EU", navela je Popa na Tviteru.

Kazala je da pozdravljaju najave da je strateški prioritet nove Vlade ubrzanje pregovora države o pristupanju EU, kroz jačanje vladavine prava i sprovođenje ekonomskih rerformi, s fokusom na borbu protiv korupcije, održiviji ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine.

"Ohrabrujemo Crnu Goru da izvuče maksimum iz Ekonomskog investicionog plana za Zapadni Balkan. EU će nastaviti da stoji uz Crnu Goru i da je podržava u ovim naporima", zaključila je Popa.

Bonus video: