Abazović: Evropa može da računa na Crnu Goru kao iskrenog partnera

"Krećemo odmah sa poslom. Želimo efikasnu vlast. Vladavina prava u fokusu", kazao je predsjednik Vlade

7983 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Tviter/Dritan Abazović
Foto: Tviter/Dritan Abazović

Evropa može da računa na Crnu Goru kao iskrenog partnera, saopštio je predsjednik Vlade Dritan Abazović.

On se sastao sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, te istakao da "pokrećemo politički dijalog u cilju deblokade pravosudnih institucija".

"Krećemo odmah sa poslom. Želimo efikasnu vlast. Vladavina prava u fokusu", napisao je on na svom Tviter nalogu.

Iz Kabineta predsjednika Vlade je saopšteno da je Popa istakla da se raduje budućnoj saradnji sa Abazovićem i njegovim kabinetom, koja će imati za cilj ubrzanje evropskog puta Crne Gore, u čemu će ambasada EU u Crnoj Gori pružati iskrenu podršku.

„Evropska unija želi da Crna Gora bude uspješna priča na Zapanom Balkanu i od Crne Gore očekuje rezultate na putu daljih reformi“, naglasila je Popa.

Abazović je istakao da je njihova namjera da imaju efikasnu vlast koja će u kratkom periodu isporučiti vidljive rezultate.

"Zato će vladavina prava, pored ekonomskog razvoja, biti glavni pravac našeg djelovanja. U tom smislu, bićemo inicijatori političkog dijaloga koji će imati za cilj deblokadu pravosudnih institucija i imenovanje njihovih čelnika u punom mandatu. Nakon deblokade Skupštine Crne Gore i stvaranja funkcionalne Vlade, to ostaje jedan od naših najvažniji zadataka na putu unutrašnjih reformi i evropskog puta države Crne Gore" , kazao je predsjednik Vlade.

Bonus video: