Živković: Opet smo postali čuvari Crne Gore i njenih interesa, izvršna vlast isključivo zavisi od podrške DPS-a

"Ovakvom pozicijom, naša stranka, kako smo to građanima ranije jasno saopštili, opet je postala čuvar Crne Gore i njenih interesa. No, sada je pred nama jednako važna obaveza - da više nikad ne dozvolimo da se našoj državi ponovi greška, koja je do juče bila naša stvarnost"

8023 pregleda 94 komentar(a)
Živković, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore
Živković, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković poručio je da je najružnija stranica u novijoj istoriji Crne Gore zatvorena, dodajući da je DPS opet postala čuvar Crne Gore i njenih interesa.

Živković je kazao da, kao što je DPS najavljivao još 2020. godine, bivša 42. Vlada nije bila dugog vijeka, kao i da je "naša, ali i politička borba naših tradicionalnih partnera, a najprije građana, urodila plodom."

On je poručio da je izbor nove Vlade, u kojem je dominantno participirala DPS, korak naprijed, jer osim što "Crna Gora više nije u rukama kleronacionalista koji su godinu i po vodili najpogubniju moguću politiku po našu državu, nova izvršna vlast isključivo zavisi od podrške DPS-a."

"Ovakvom pozicijom, naša stranka, kako smo to građanima ranije jasno saopštili, opet je postala čuvar Crne Gore i njenih interesa. No, sada je pred nama jednako važna obaveza - da više nikad ne dozvolimo da se našoj državi ponovi greška, koja je do juče bila naša stvarnost. Na tom putu, potrebna je podrška svih slobodomislećih i progresivnih struktura - uključujući i one koje, sa pravom, danas možda sumnjaju u promjene koje su juče napravljene. Jer, Crna Gora ne smije doživjeti nova mimoilaženja među građanskim snagama", poručio je Živković.

Živković u saopštenju biračima DPS-a porućuje da je prvi korak uspješno napravljen, a da se uskoro očekuje drugi u vidu povratka Demokratske partije socijalista, "kao stožera vlasti koju će činiti široki krug građanskih, demokratskih i evropskih snaga."

"Ukoliko je neko i sumnjao, još jednom smo pokazali da su nam Crna Gora i vrijednosti na kojima ona počiva bitniji od bilo kakvih dnevnopolitičkih interesa i kalkulacija. Na tom principu djelovaćemo i ubuduće, svjesni naročite odgovornosti koju sada imamo i kao ubjedljivo najbrojnija i najjača partija unutar parlamentarne većine", zaključio je Živković.

Bonus video: