Begović: Uprava za sport i mlade je samo korisnik, ugovorna strana je Uprava za katastar i državnu imovinu

"Imajući u vidu da je dat veoma kratak rok za iseljenje (26. april), ne samo da sam u saradnji sa direktorom Uprave za katastar i državnu imovinu prolongirao iseljenje, već je obezbjeđen i adekvatan prostor"

6954 pregleda 11 komentar(a)
Begović, Foto: Gov.me
Begović, Foto: Gov.me

Bivši direktor Uprave za sport i mlade, Marko Begović reagovao je na navode ministra sporta i mladih Vasilija Laloševića.

Lalošević je na konstitutivnoj sjednici Vlade rekao da je dojučerašnji čelnik Uprave za sport i mlade (Marko Begović) raskinuo ugovor o korišćenju prostorija Uprave posljednjeg danas svog mandata.

"Vjerovatno je htio da napakosti... Stupio sam u kontakt s Upravom za imovinu, molio bih vašu suglasnost da nastavim taj kontakt. Najmanji je problem, možemo se iseliti, ali mislim da je izlišno gubiti 10, 15, 20 dana...", rekao je Lalošević.

Begović je kazao da pozdravlja javnost u radu Vlade, kao jednog od temeljnih principa dobre uprave.

"Predstavnik vlade ima obavezu da radi u javnom interesu, posebno ako se ima u vidu složenost društveno-političkih zbivanja. Tokom konstitutivne sjednice pomenut sam u negativnom kontekstu, tj. da sam 29. aprila, 2022. godine jednostrano raskinuo ugovor o korišćenju prostora od strane Uprave za sport i mlade. Iako me ovakav manir ne čudi, dužan sam reagovati kako bih suzbio partitokratsko djelovanje kojem je klevetanje i iznoše neistina svakodnevica. Naime, dana 18.04.2022. godine, dobio sam informaciju da je raskinut ugovor o zakupu koji se odnosi na korišćenje prostora u vlasništvu „Savana Commercial Retail“. Iz priloženog se da zaključiti da je Uprava za sport i mlade samo korisnik, dok je ugovorna strana Uprava za katastar i državnu imovinu. Imajući u vidu da je dat veoma kratak rok za iseljenje (26. april), ne samo da sam u saradnji sa direktorom Uprave za katastar i državnu imovinu prolongirao iseljenje, već je obezbjeđen i adekvatan prostor. S tim u vezi, apelujem da se uozbiljite, da izađete iz partijskih šinjela i preuzmete odgovornost. Na kraju, oni koji su stasavali u zarobljenim i koruptivnim institucijama ne mogu biti dio rješenja, već predstavljaju branu neophodnim i neprijatnim reformskih zahvatima", zaključio je Begović..

Bonus video: