Demokrate: Abazović probao da sakrije činjenicu da je pokušao da obezbijedi glavnog specijalnog tužioca u službi mafije

"Samo par dana prije izdaje izborne volje"

26430 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora reagovala je na navode premijera Dritana Abazovića u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti poručivši da predsjednik Vlade "prosipa brutalne neistine" u pokušaju da sakrije činjenicu da je samo par dana prije "izdaje izborne volje građana", pokušao da preuzme Tužilački savjet i obezbijedi da glavni specijalni tužilac bude "u službi mafije".

Demokrate u saopštenju pitaju Abazovića zašto je večeras obmanuo građane i saopštio da nije čitao izvještaje Europola, kada je samo nakon par sekundi dodao da zna ko su ljudi koji u kriptovanoj SKY aplikaciji koristili nadimke Komita, Kardinal, Tigar, Ranko, Aco.

Dalje, Demokrate pitaju kakav je to koordinator službi bezbjednosti koji navodno nije pročitao izvještaje Europola u kojima se tvrdi da su pripadnici Uprave policije, čiji je šef Abazović, članovi Kavačkog klana.

"Ako mu je teško da počne s tim objašnjenjima, možda da konačno odgovori da li je i u kom periodu imao kriptovani telefon i da li je isti prijavio organima bezbjednosti? Uz to, valjalo bi da građani Crne Gore znaju šta će Abazoviću kriptovani telefon? Sa kim je komunicirao putem kriptovanog telefona? I šta je htio da sakrije od građana Crne Gore?", pitaju Demokrate.

U saopštenju navode da i dalje čekaju odgovor na pitanje zašto nakon saznanja da je policajac i član Kvačkog klana Ljubo Milović pratio lidera te partije Aleksu Bečića nije suspendovao imenovanog, već ga kao pretpostavljeni štitio, a informaciju o praćenju Bečića sakrio od javnosti.

Demokrate pitaju da li je Abazović izdao naredbu članu Kvačkog klana da prati tadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore.

"Zašto je URA jedina stranka koju nije gonio Milivoje Katnić, već je isti čestitao Abazoviću na povratku u krilo DPS-a i Zorana Lazovića? Šta znači rečenica: "Jasno smo rekli DPS-u da u ovoj fazi ne može u Vladu..."? Sad prvi put javnost Crne Gore čuje za postojanje faza. Da li to znači da može u narednoj? I ko odlučuje kad počinje naredna faza? Da li je to Lazović, Milović ili Ljubo Bigović?", pitaju Demokrate.

Zaključuju da je jasno da je Abazović "izdao građane Crne Gore" zato što je, kako kažu, očigledno ucijenjen od strane onih čija se imena nalaze u izvještaju Europola.

"Abazovića je njemu nadređeni predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić optužio da je znao za podatke Europola, a to znači da je svo vrijeme za potrebe Kavačkog klana štitio pripadnike tog klana. I nema mlataranja rukama i vike koji to više mogu sakriti, niti ima sramotnog odlaganja izbora koji mogu spriječiti poraz izdajničke i kavačke politike. Građani će vam opet jasno reći: vrijeme klanova i dronova je prošlo", zaključuje Demokrate u saopštenju.

Bonus video: