URA: Demokrate sedam mjeseci opstruirale izbor TS i smjenu Katnića, a sada krivce žele da označe u nama i Abazoviću

"Razumijemo da je njihov naum o blokadi reforma u tužilaštvu, kao o blokadi države propao ali ne razumijemo zašto toliko histerije, buke i bijesa i ako je to karakteristično desničarskoj politici koju zastupaju"

6545 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Medijski tim URA
Foto: Medijski tim URA

Građanski pokret (GP) URA saopštio je da Demokrate, koje su sedam mjeseci opstruirale izbor novog Tužilačkog savjeta (TS) i smjenu Milivoja Katnića sa čela Specijalnog državnog tužilaštva, "a koji je sve predmete organizovanog kriminala i korupcije gurao u fioke", sada krivce žele da teorijama zavjere označe u Dritanu Abazoviću i URI.

Iz URE poručuju da nakon što su započete konkretne akcije povodom organizovanog kriminala i korupcije od strane reformisanog tužilaštva, "oni koji su ovih dana najbučniji i kojima se takve akcije ne dopadaju jesu lideri desnice predvođeni Aleksom Bečićem i Borisom Bogdanovićem."

"Razumijemo da je njihov naum o blokadi reforma u tužilaštvu, kao o blokadi države propao ali ne razumijemo zašto toliko histerije, buke i bijesa i ako je to karakteristično desničarskoj politici koju zastupaju. Upravo je URA za tih 7 mjeseci blokade reformi u tužilaštvu, koje su radile Demokrate, svakodnevno javno ukazivala na neophodnost reformi i izbor novog Tužilačkog savjeta kako bi se pokrenuli krupni slučajevi organizovanog kriminala za šta prvu i posljednju riječ daje upravo tužilaštvo a ne izvršna vlast", navodi se u saopštenju.

Iz URE zaključuju da su Bečiću i Bogdanoviću "uzalud teorije zavjere, histerija, buka i bijes lidera desnice", dodajući da je distribucija pravde i deblokada države i njenih institucija krenula, a da oni na to više ne mogu uticati.

"Pritom ostaju politički najodgovorniji zbog čega su kriminal i korupcija u velikom obimu cvjetali i nakon smjene režima 2020. godine", zaključuje se u saopštenju GP URA.

Bonus video: