RP: Ponovo svjedočimo institucionalnoj krizi, ASK je zarobljena institucija

"Milionski računi, ogroman keš za samo jedan poziv dok prosječan službenik jedva sastavlja kraj sa krajem tužna je zbilja savremene Crne Gore. Kako zarađuju roditelji funkcioneri u saradnji sa svojim nasljednicima čitamo ovih dana iz Europolovih dopisa i šokirani posmatramo u kojoj je mjeri kriminal srastao sa državom, čiji predstavnici su se hvalili da baštine evropske vrijednosti"

3551 pregleda 4 komentar(a)
RP, Foto: Radnička partija
RP, Foto: Radnička partija

Posljednjih dana zahvaljujući Europolu i dostavljenoj Sky komunikaciji, kao i istraživanju MANS-a, ponovo svjedočimo institucionalnoj krizi, saopšteno je danas iz Radničke partije (RP).

"U svakoj evropskoj zemlj, ako neko od funkcionera ili pak građana odskače kvalitetom života u odnosu na primanja, institucije urgentno reaguju. Često ćete od funkcionera DPS (Demokratska partija socijalista) čuti da je Crna Gora lider u evropskim integracijama zvog svog evroatlanskog stremljenja, ali nećete čuti osudu rada pojedinih institucija koje su sve samo ne evropske. Naročito one poput ASK (agencija za sprečavanje korupcije), koje bi morale preventivno djelovati", ističe se u saopštenju RP.

Iz te partije su dodali da se ponovo vidi da je ASK zarobljena institucija, jer je kako su kazali vode oni koji moraju da ćute.

"Tako smo se prethodnih dana upoznali sa prikrivenom imovinom djece čelnih ljudi u pravosuđu i sektoru bezbjednosti. Nakon navršenog punoljetstva djeca bivšeg visokog funcionera u sektoru bezbjednosti Zorana Lazovića, kupuju skupocjena vozila i placeve, dok sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice pored jakog voznog parka, preferira luksuzne stanove i vile na elitnim lokacijama. Milionski računi, ogroman keš za samo jedan poziv dok prosječan službenik jedva sastavlja kraj sa krajem tužna je zbilja savremene Crne Gore. Kako zarađuju roditelji funkcioneri u saradnji sa svojim nasljednicima čitamo ovih dana iz Europolovih dopisa i šokirani posmatramo u kojoj je mjeri kriminal srastao sa državom, čiji predstavnici su se hvalili da baštine evropske vrijednosti. U kojoj mjeri je to tako, prosudite sami, vjerovatno je sada svima jasno zašto toliko brane državu od fiktivnih neprijatelj", piše u saopštenju RP na čijem je čelu Maksim Vučinić.

U saopštenju se navodi da se stvorila nada da ipak postoji ruka pravde.

"Dok očekujemo nove detalje i imena iz sky komunikacija, kako cujemo najave i nekih političara iz bivšeg režima, dajemo podršku gospodinu Novoviću u brobi protiv kriminala sraslog sa institucijama države", zaključuje se u saopštenju RP.

Bonus video: