URA: Pravda je krenula, hapšenje Jovanića najbolji odgovor na tvrdnje da će se DPS vratiti i imati uticaj

"Ova 43. Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Abazovićem dala je obećanje da će joj jedan od glavnih prioriteta biti beskompromisan obračun sa kriminalom i korupcijom i ovo su rezultati kojim se već sada može pohvaliti"

11420 pregleda 25 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Hapšenje predsjednika Privrednog suda Blaža Jovaniića i još desetak osoba zbog sumnje da su u prethodnom periodu, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim djelima, oštetili državu za više desetina miliona eura najbolja je potvrda da je pravda u Crnoj Gori krenula i da je više niko ne može zaustaviti, saopštio je Građanski pokret URA (GP URA).

"Pored brojnih opstrukcija onih koji to i danas čine, jer im ne odgovaraju reforme u tužilaštvu, onih koji su sedam mjeseci opstruirali izbor Tužilačkog savjeta, onih kojima ne odgovara vladavina prava, onih koji su godinama unazad Crnu Goru privatizovali i pretvorili u kriminalni poligon danas ipak imamo tužilaštvo koje daje rezultate", dodaje se u saopšenju.

Predsjednika Privrednog suda Blažo Jovanić uhaopšen je jutros zbog osnovane sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je prethodnih godina, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim djelima, oštetila državu za više desetina miliona eura, objavila je Televizija Vijesti.

Iz URE dodaju da je ovaj pokret mjesecima istrajavao da bi se desile promjene u tužilaštvu i da bi kriminal dobio odgovor kakav i zaslužuje.

"Ova 43. Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Abazovićem dala je obećanje da će joj jedan od glavnih prioriteta biti beskompromisan obračun sa kriminalom i korupcijom i ovo su rezultati kojim se već sada može pohvaliti. Rezultati Vlade i u narednom periodu daće najbolji odgovor kritikama onih koji su sedam mjeseci čuvali fotelju bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca koji je ovakve predmete stavljao u fioke. Ovo je i najbolji odgovor na njihove tvrdnje da će se DPS vratiti i imati uticaj na procese borbe protiv kriminala i korupcije", navodi GP URA.

Ono što u narednom periodu treba uraditi, navode iz ovog pokreta, jeste još veća institucionalna zaštita svih onih koji su uključeni u procese borbe protiv kriminala i korupcije i dodatno osnaživanje institucija koji se tim poslom bave (infrastrukturno, finansijski, bezbjednosno...).

"Podrška cijelog društva je jako bitna u procesu vladavine prava, a uz predan rad nadležnih Crna Gora će ispuniti uslove da vrlo brzo postane punopravna članica EU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: