Ni Đeljošaj nije mogao do Cetinja: Kakva sramota i nepoštovanje EU

"Nadam se da su u pitanju samo neodgovrni pojedinci jer velika većina Crne Gore je za EU i poštuje EU i njene institucije i zvanične događaje koje organizuje EU", poručio je Đeljošaj

36875 pregleda 50 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da zbog blokada nije mogao da prisustvuje proslavi koju je na Cetinju povodom Dana Evrope organizovala šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

On je rekao i da su u koloni čekali mnogi ministri, poslanici, ambasadori...

"Krenuo na Cetinje na dan Evrope. Amabsada Evropske Unije organizovala proslavu za zvaničnike… Na ulazu na Cetinju, blokiran saobraćaj! Ministri, poslanici, ambasadori, predsjednici opština… čekaju u koloni i nakon dužeg čekanja, naravno vraćaju se natrag. Kakva sramota i nepoštovanje Evropske unije. Kakva poruka da pozvani gosti Evropske Unije ne mogu da stignu do domacina", napisao je Đeljošaj.

On se izvinio ambasadorki zbog ovog, kako je kazao, incidenta.

"Nadam se da su u pitanju samo neodgovrni pojedinci jer velika većina Crne Gore je za EU i poštuje EU i njene institucije i zvanične događaje koje organizuje EU", poručio je Đeljošaj.

Zbog blokada na ulazu u Cetinje svečanosti nisu mogli da prisustvu lideri i poslanici Demokratskog fronta, kao ni lider Demosa Miodrag Lekić.

Bonus video: