Konjević sa Popom: Evropske integracije fokus rada nove Vlade koja će posvećeno raditi na sprovođenju reformi

"Nastavićemo da se u potpunosti usaglašavamo sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU“, poručuje Konjević

4863 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane Raško Konjević sastao se danas sa šeficom Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, na sastanku je poručeno da će evropske integracije biti u fokusu rada nove Vlade, koja će posvećeno raditi na sprovođenju reformi.

„Evropski put Crne Gore se mora odblokirati i Crna Gora mora odlučnije krenuti u ispunjavanje privremenih mjerila u ključnim poglavljima. Nastavićemo da se u potpunosti usaglašavamo sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU“, poručuje Konjević, dodajući da evropski i evroatlantski kurs za Crnu Goru nema alternativu.

U kontekstu krize u Ukrajini, Konjević je, kako je saopšteno, ukazao na "značaj jedinstvenog i odlučnog odgovora Evrope, dodajući da Crna Gora razmatra dalje modalitete za pružanje podrške Ukrajini."

Šefica Delegacije EU Oana Kristina Popa je, navode, poželjela uspješan mandat Konjeviću, "ističući da EU cijeni posvećenost nove Vlade u evropskim integracijama".

"Ona je naglasila da Crna Gora, kao najnaprednija država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, može računati na punu podršku EU u nastojanju da napreduje u ključnim reformama i izbori se za svoje mjesto u Evropskoj uniji. Popa je ukazala na potpunu usklađenost Crne Gore sa vanjskom politikom Evropske unije, kao dokaz posvećenosti zajedničkim vrijednostima. Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori će nastaviti dinamičnu saradnju sa Ministarstvom odbrane i drugim resorima, u cilju što uspješnijeg procesa integracija Crne Gore u EU, zaključeno je na sastanku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: