Abazović: Ohrabrujući rezultati u borbi protiv korupcije omogućiće ekonomski i integracioni progres

"Otvoreni smo za investicije i očekujemo pojačano političko i ekonomsko prisustvo naših zapadnih partnera u regionu“, istakao je predsjednik Vlade

4430 pregleda 5 komentar(a)
Presker i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Presker i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Ohrabrujući rezultati u borbi protiv korupcije omogućiće i vidljiv ekonomski i integracioni progres, poručio je premijer Dritan Abazović tokom sastanka sa ambasadorom Slovenije Gregorom Preskerom.

"Otvoreni smo za investicije i očekujemo pojačano političko i ekonomsko prisustvo naših zapadnih partnera u regionu“, istakao je predsjednik Vlade, kako je saopšteno iz njegovog kabineta.

Abazović je naglasio da, imajući u vidu da je Slovenija za Crnu Goru strateški važna i jedan od ključnih partnera u oblasti razvojne saradnje, naša država želi intenzivniju ekonomsku aktivnost i snaženje odnosa sa Slovenijom, kako bi Crnu Goru afirmisali kao zemlju privlačnu za investiciona ulaganja i bezbjednu turističku destinaciju za građane Slovenije.

„Pozdravljam inkluzivnost crnogorske vlade koja treba da dovede do smanjenja polarizacije u društvu. Crna Gora je sposobna da vodi politički dijalog, a napredak Vaše države u reformama i integracijama značiće i podsticaj za ostale države regiona, ali i dodatan impuls stabilnosti regiona Zapadnog Balkana“, istakao je ambasador Presker.

Abazović je naglasio da proces EU integracija za Crnu Goru nema alternativu. „Vlada je čvrsto opredijeljena da istraje u reformiskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala prva sljedeća članica EU“, naveo je on.

Razgovarajući o unutrašnjoj politici u Crnoj Gori, premijer je naznačio da je neophodan demokratski politički dijalog koji će našu državu dovesti do deblokade institucija i pregovaračkog procesa sa EU.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Slovenija imaju odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju u svim oblastima koju krasi zajednička evropska perspektiva i posvećenost evroatlantskom sistemu vrijednosti.

Konstatovano je da dvije države imaju sadržajnu saradnju u oblasti odbrane i domenu unutrašnjih poslova i da dijele iste vrijednosti i posvećenosti kolektivnoj bezbjednosti, stabilnosti i miru, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: