Bečić: Odlaganje izbora jedan od najkukavičkijih poteza u istoriji

Lider Demokrata poručio da će "demokratski olovkom ispraviti veliku nepravdu"

4615 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Način na koji su odloženi lokalni izbori u više opština predstavlja jedan od najkukavičkijih političkih poteza u istoriji crnogorske politike, kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić na sinoćnjoj izbornoj konvenciji budvanskog odbora te stranke.

Bečić je na konvenciji, na kojoj je izabran novi sastav Opštinskog odbora Demokrata sa 59 članova, rekao da su Budvani uvijek nosili baklju slobode, vraćali vjeru i nadu, pa da im i "ovoga puta pripada da pobjedom otvore vrata velikih pobjeda na državnom nivou".

Predsjednik Demokrata se, kako je saopšteno, osvrnuo na najnovije pravosudne procese u našoj zemlji.

“Sada vidite u najnovijim podacima nadležnih evropskih i domaćih institucija sve ono što smo tvrdili godinama i decenijama, da je vrh najvećeg broja crnogorskih institucija bio srastao sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Ja se stidim njihove bruke ovih dana i bruke koju su priredili Crnoj Gori, zemlji koja ima tako bogatu istoriju, da su dozvolili da čelnici najvećeg broja institucija, čak i pravosudnih budu sluge kriminalnih klanova. Nema veće bruke za jednu zemlju", istakao je Bečić.

Kazao je da je zato ponosan što su pored ekonomskih reformi, prošle godine "izdržali velike medijske spinove i višemjesečna podmetnja", i omogućili da Crna Gora dobije nezavisan, profesionalan i samostalan Tužilački savjet koji "ne ide po mišljenje u partije", već koji radi po slovu zakona i pravde i već isporučuje konkretne rezultate.

"Ruka pravde će nastaviti, a mi ćemo davati doprinos i u našem djelovanju, i na svim izborima, da i sve druge institucije oslobađamo i jačamo, da damo potporu i snagu svim tim ljudima, da jednom zauvijek očiste Crnu Goru od kriminala i korupcije, da očiste institucije od slugi kriminalnih klanova, da spasu ovu djecu i našu zajedničku budućnost! To je naš zadatak, to je naša borba, jer to je zajednička pobjeda cijele Crne Gore", rekao je lider Demokrata.

Bečić se osvrnuo i na, kako je rekao, farsu i unaprijed dogovorenu "akciju u nekoliko činova koja predstavlja zapravo bježaniju od izbora".

“Posebno nam vrijeđa inteligenciju kada kažu da odlažu izbore zbog turističke sezone, a sjećamo se da su 2020. godine zakazali parlamentarne izbore umjesto u oktobru u avgustu mjesecu, odnosno usred turističke sezone. Ova predstava koju su sproveli u činovima, ovakav Zakon i način odlaganja izbora predstavlja jedan od najkukavičkijih političkih poteza u istoriji crnogorske politike, jer časno je izgubiti na izborima, ali bijeg od izbora, jer je bijeg od suda naroda, a to je najveći poraz. Znam da imate probleme, znam da ste se mimiošli već na prvim sjednicama Vlade, znam da nemate zajednički stav o niti jednom osjetljivom programskom pitanju, znam da su vas ujedinile samo funkcije, ali ne možete pobjeći od suda naroda, jer ćemo demokratski olovkom ispraviti ovu veliku nepravdu”, zaključio je Bečić.

Poslanik Demokrata i potpredsjednik te partije, Dragan Krapović, kazao je da je posebna čast obratiti se gradu koji je dao prvi inicijativni i prvi Opštinski odbor Demokrata u Crnoj Gori, i koji "sve vrijeme pruža takvu podršku" politici Demokratske Crne Gore.

“Svjedočili smo u Budvi i Crnoj Gori plimi primitivizma, zloupotrebama sa svih strana, a najteže je došlo na kraju, oličeno u golom nepravu i nasilju bivšeg režima u terminalnoj fazi, kada je Budva pretvorena u bojište. Ne pamti se veća bruka u ovom gradu! Noć je najcrnja pred svitanje, pa je došla i zora 30. avgusta, gdje je naša Budva, jedinstvena i jaka, imala centralnu ulogu u toj istorijskoj i veličanstvenoj pobjedi”, kazao je Krapović, dodavši da su neki danas to "bacili pod noge", ali da im to "neće biti dozvoljeno, jer će ponovo biti pobijeđeni".

“Nažalost, neki u ovom gradu su tu pobjedu shvatili kao priliku da rade isto ili gore od DPS-a. To nismo mogli da prećutimo, niti da s njima dijelimo odgovornost. Demokrate ne prave kompromise sa interesima građana. Pamti se vraćanje milionskih dugova, beskompromisna borba za Budvane, a prije svega održana riječ. Demokrate su riječ održale, i drže je: i što se tiče izborne volje, i što se tiče svega ostalog! Danas svima poručujemo da nećemo ni po koju cijenu dopustiti da se ovako upravlja ni Budvom ni Crnom Gorom, i zato ćemo ih ako treba i hiljadu puta pobijediti”, zaključio je Dragan Krapović.

Bonus video: