Knežević: Katnić je ljudska gromada za Stankovića

Predsjednik Demokratske narodne partije je kazao da, u ime DF, želi da raspiše nagradu od hiljadu eura za informaciju o tome gdje se nalazi Vrhovni državni tužilac
80 pregleda 33 komentar(a)
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.10.2017. 11:48h

Demokratski front (DF) optužio je vrh državnog tužilašta da prikriva tragove o novcu iz kriminalnih izvora koji je, kako su kazali, služio je za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista, i upozorio ostatak opozicije da ne ulazi u novu vladu izbornog povjerenja.

Poslanički klub DF-a organizovao je danas, ispred zgrade Skupštine, konferenciju za medije povodom godišnjice dešavanja na dan parlamentarnih izbora, a novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja jer jer, kako su kazali, konferencija tematska.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da mnogi bježe od toga da obilježe 16. oktobar 2016. godine kada je, kako je naveo, kriminalna grupa iz režima organizovala lažni državni udar da bi ostvarila vlastitu korist, sačuvala neograničenu vlast i zauistavila sigurnu pobjedu opozicije.

„U tome je najveći problem bio kako zaustaviti najjačeg iz opozicije, a to je nesumnjivo, kako danas tako i tada, DF“, kazao je Mandić.

Zato su, kako je naveo, operaciju lažnog državnog udara morali da pretvore u čitav niz sudskih procesa protiv poslanika i političara iz DF-a, kao i protiv njegovih članova, simpatizera i glasača.

„Gotovo polovina poslaničkog klluba DF-a optužena je od Tužilaštva, a gotovo da nema porodice funkcionera DF-a koja ne trpi zbog bavljenja politikom njihovih muževa, braće, sinova“, istakao je Mandić.

Prema njegovim riječima, prošla je godina otkad je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić navodno spasio Crnu Goru.

„Prošla je godina otkad su lagali, varali i spinovali javnost da bi obezbijedili izbor Vlade Duška Markovića, i danas se stvar čini bjelodanom“, kazao je Mandić.

On je najavio da će DF obilježiti i 17. i 24. oktobar, kada su protestovali ispred Skupštine.

„Oni u opoziciji koji su se sakrili i udaljili se od DF-a pod firmom kako su oni građanska opozicija – mnogi od njih nemaju hrabrosti za pravu opozicionu borbu kakva je neophodna protiv ovog režima“, zaključio je Mandić.

On je, u ime DF-a, zatražio hitno oslobađanje Dejana Vujisića, Željka Šćepanovića i Momira Nikolića.

Mandić je ocijenio da su ljudi iz ostatka opozicije „koji godinu posmatraju kroz šta prolazi DF i kako se ponaša državni tužilac – doživjeli duboki moralni pad“.

Kako je naveo, nesolidarnost koju su pokazali prema DF-u govori o tome da im je bliži režim po mnogim pitanjima, nego kolege iz opozicije.

„Opominjemo kolege iz ostatka opozicije – nemojte da pravite novu vladu takozvanog izbornog povjerenja, jer vidimo za šta ste se opredijelili i znamo koliki je uticaj jedne važne ambasade, koja je pravila i tadašnju vladu izbornog povjerenja“, poručio je Mandić.

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, kazao je da je prošla godina od, kako je naveo, najvećeg udara na ustavni poredak, višepartijski sistem i parlamentarizam u Crnoj Gori.

On je istakao da je vladajuća struktura 16. oktobra prošle godine bila odlučila da po svaku cijenu spriječi izbornu pobjedu DF-a i ostatka opozicije koja je bila izvjesna.

„Trebalo je po svaku cijenu spriječiti brojanje glasova, uvesti vanredno stanje, zabraniti DF i, najvjerovatnije, likvidirati njegovog lidera. To je bio plan Mila Đukanovića i Bebe Popovića koji je osujećen pametnom, hrabrom i državničkom politikom DF-a“, naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je 12. oktobra prošle godine, na isti dan kada su lideri DF-a objavili plan državnog udara, preko jedne banke zamijenio 100 hiljada dolara.

Medojević je poručio da je DF uspio u svom otporu prema planu režima za uništenje tog političkog saveza.

„Koji se poklapao sa planom nekih stranih ambasade, i u kojem je, svih ovih mjeseci, učestvovao kompletan civilni sektor u Crnoj Gori, svi kupljeni univerzitetski profesori, kompletni mediji u Crnoj Gori“, istakao je on.

Lider Demokratske narodne partije, Milan Knežević, kazao je da je novac koji je, navodno, 12. oktobra zamijenio Stijepović, bio namijenjen Paji Velimiroviću.

„Kako bi mu se osvježilo sjećanje na mojkovačku bitku i kako bi lakše mogao da zakopa iili baci u nepoznato jezero oružje kojim je planirano najveće krvoproliće u Crnoj Gori od njenog postanka“, dodao je Knežević.

On je kazao da, u ime DF, želi da raspiše nagradu od hiljadu eura za informaciju o tome gdje se nalazi vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković.

„Prema našim informacijama, čovjek je nestao iz Crne Gore, on ne živi ovdje, jer imajući u vidu sve što smo prezentovali razbijajući u paramparčad „državni udar“, očigledno je da mi u ovom trenutku nemamo VDT-a“, rekao je Knežević.

Kako je kazao, Stanković ćuti na sva nepočinstva i na očigledno uklanjanje tragova u slučaju Stijepovića.

„Stijepović je, u jednom danu, u jednoj transakciji za koju znamo, promijenio više dolara nego svi građani Crne Gore u 2016. godini. Ali zato svako ko je promijenio 50 ili 100 dolara našao se u optužnici ili na saslušanju u Tužilaštvu“, kazao je je Knežević.

On je kazao da je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić "ljudska gromada u odnosu na Stankovića" jer Stanković dopušta da se uklanjaju tragovi i dokazi da je Stijepović mijenjao dolare.

On je ocijenio da niko u Crnoj Gori nema hrabrosti da sasluša Stijepovića.

"Stanković i Katnić, po nalogu Đukanovića, uklanjaju tragove o prljavom novcu koji je došao iz kriminalnih izvora, a služio je za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista“, zaključio je Knežević.

Bonus video: