Adžić: Austrija može da računa da će Crna Gora aktivno sarađivati u svim oblastima od zajedničkog interesa

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova dodaju i da su se sagovornici saglasili da je projekat EUROL III, u okviru kojeg Austrija pruža pomoć Crnoj Gori, izuzetno značajan

1787 pregleda 6 komentar(a)
Miler i Adžić, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Miler i Adžić, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Tradicionalno dobri odnosi Crne Gore i Austrije intenziviraće se na svim poljima, a u fokusu MUP biće borba protiv svih vidova kriminala i korupcije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, nakon prvog zvaničnog sastanka sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom, saopšteno je iz ovog vladinog resora.

"Crnogorsko ministarstvo unutrašnjih poslova otvoreno za nove projekte, kao i za nastavak započetih projekata, a Austrija može računati da će Crna Gora aktivno sarađivati u svim oblastima od zajedničkog interesa", dodao je Adžić.

Adžić i Miler su se saglasili, kako navode u saopštenju, da su odnosi dvije zemlje prijateljski, a saradnja resora unutrašnjih poslova sadržajna i kvalitetna.

U saopštenju se dodaje da je Miler čestitao Adžiću na imenovanju i da je kazao da Crna Gora i u narednom periodu može računati na podršku Austrije na putu ka članstvu u EU. Iskazao je uvjerenje da će Crna Gora imati volje i kapaciteta da se izbori sa aktuelnim izazovima.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova dodaju i da su se sagovornici saglasili da je projekat EUROL III, u okviru kojeg Austrija pruža pomoć Crnoj Gori, izuzetno značajan, te iskazali očekivanje da će u narednom periodu doprinijeti efikasnijim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala.

Zaključeno je, kako piše i saopštenju, da u predstojećem periodu ima prostora za jačanje veza dvije zemlje, kao i za razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Bonus video: