Abazović o redizajniranju brodogradilišta Bijela: Idealno mjesto za višemilionsku investiciju

Antolović je poručio da će "Adriatic 42" pozicionirati Bijelu među glavnim lokacijama za remont jahti u svijetu, nastojeći da obezbijede pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente

5788 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Foto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se juče sa predstavnicima kompanije "Adriatic 42" i sa njima razgovarao o redizajniranju starog brodogradilišta Bijela u objekat za remont, održavanje, popravljanje i servisiranje superjahti.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, radi se o investiciji vrijednoj više desetina miliona eura.

Iz Kabineta u saopštenju navode da je predsjednik Upravnog odbora „Adriatic 42“, kapetan Rade Antolović, upoznao premijera Abazovića sa dosadašnjim aktivnostima njihove kompanije, ukupnom realizacijom i "istakao je da je namjera „Adriatic 42“ da od nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela naprave destinaciju svjetske klase za tu vrstu usluge."

Antolović je, kako navode, poručio da će "Adriatic 42" pozicionirati Bijelu među glavnim lokacijama za remont jahti u svijetu, nastojeći da obezbijede pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente.

U saopštenju, Abazović je naglasio da se raduje realizaciji investicije od više desetina miliona eura, otvaranju novih radnih mjesta i novog horizonta u promociji Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije.

„Vrata Crne Gore su otvorena za sve investitore i uvijek se radujemo njihovom dolasku. Imajući u vidu geografski položaj, blizinu luksuznih hotela u koje dolaze vlasnici mega jahti i lokalnu tradiciju, Bijela je idealno mjesto za ovu investiciju“, poručio je Abazović, navodi se u saopštenju.

On je, kako navode, "naznačio da pravda i progres uvijek idu ruku pod ruku" i da će promocija Crne Gore kao fer destinacije, uz jasnu borbu Vlade Crne Gore protiv korupcije i kriminala, dugoročno imati vidljive rezultate, dajući investitorima sigurnost u poslovanju.

Bonus video: