Radovanić - Kolfrid: Ako bude odlučna Crna Gora može biti primjer dobre prakse evropskih integracija

Naglašeno je i da su Evropski zeleni ponosni na sve što je URA uradila do sada u procesu reformi u Crnoj Gori i da podržavaju inkluzivnu politiku URE

2354 pregleda 4 komentar(a)
Radovanić i Kolfird, Foto: GP URA
Radovanić i Kolfird, Foto: GP URA

Evropski zeleni podržavaju i pohvaljuju borbu protiv kriminala i korupcije i inteziviranje evropskog puta Crne Gore, a pomoći će i oko strukturnih reformi u državi. Crna Gora, ako bude odlučna u svojim nastojanjima, može biti primjer dobre prakse evropskih integracija, poručeno je sa sastanka generalnog sekretara Građanskog pokreta URA Milete Radovanića i Gvendolin Delbos Kolfird, poslanice Zelenih u Evropskom parlamentu.

Kako se navodi u saopštenju GP URA, na sastanku je istaknuto da URA i Crna Gora u Evropskom parlamentu imaju partnere, a naročito u porodici zelenih stranaka Evrope.

"Naglašeno je i da su Evropski zeleni ponosni na sve što je URA uradila do sada u procesu reformi u Crnoj Gori i da podržavaju inkluzivnu politiku URE", piše u saopštenju.

Na sastanku je, zaključuju, bilo riječi i o razvijanju dobrosusjedskih odnosa sa zemljama u okruženju i konstatovano da je to bitan segment u procesu pristupanja Crne Gore EU.

Bonus video: