DPS: Direktoru gimnazije koji slavi rusku agresiji nije mjesto u prosvjeti

"Pokazatelj je kakvi nedostojni ekstremisti su imenovani na rukovodeće pozicije u školama, nakon protivzakonite čistke i revanšizma sprovedenog od strane bivše ministarke Vesne Bratić", kazali su iz te partije

21628 pregleda 62 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) tvrde da je direktor danilovgradske gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” Miloje Aranitović bio jedan od učesnika skupa podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu i ocijenili to kao skandalozan potez.

"Prosvjeta je resor koji je klero-nacionalistička vlada urnisala, pokušavajući revanšizmom da indoktrinira najsenzibilnije slojeve ovog društva, djecu i omladinu", navodi se u njihovom saopštenju.

Navode i da primjer Aranitovića najbolje svjedoči kakvog su profila kadrovi koje je prethodna vlada postavila.

"Ovaj skandalozan potez direktora gimnazije, pokazatelj je kakvi nedostojni ekstremisti su imenovani na rukovodeće pozicije u školama, nakon protivzakonite čistke i revanšizma sprovedenog od strane bivše ministarke Vesne Bratić", kazali su iz DPS-a.

foto: DPS

"Gospodin Aranitović je učestvovao na skaradnom skupu povampirenog nacionalizma, na kojem se klicalo ubijanju i protjerivanju nedužnih civila, na kome se negirao suverenitet druge države a američki predsjednik prostački vrijeđao. Dakle, to je taj sistem vrijednosti koji baštini osoba koja bi trebalo da vaspitava našu djecu?", dodaje se u saopštenju.

foto: DPS

Takvi ljudi, smatraju oni, svakako niti smiju niti mogu voditi obrazovne institucije Crne Gore, "na stranu i nestručnost i ostrašćenost i klasično neznanje koji su zaštitni znaci brojnih direktora škola kojima je funkcija stigla kao nagrada za učešće u litijama".

"Osobi izopačenog sistema vrijednosti koja slavi agresiju na suverenu državu i nema empatije za žrtve, nije mjesto na čelu gimnazije a ni u prosvjeti", istakli su iz te partije.

Bonus video: