sa ministrom pravde ugostio predstavnike Evropske jevrejske zajednice

Abazović: Crna Gora vodi liberalnu politiku, želimo sarađivati sa svima

Sagovornici su se složili da je i u narednom periodu potrebno nastaviti visok stepen saradnje između Vlade i vjerskih zajednica Jevreja u Crnoj Gori

5710 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Otvoreni smo za sve vjerske zajedinice. Crna Gora vodi liberalnu politiku i želi sarađivati sa svim dobronamjernim ljudima, ne praveći razlike zbog etničke pripadnosti, političkih ili vjerskih uvjerenja.

To je saopštio predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović koji je sa ministrom pravde Markom Kovačem ugostio danas predstavnike Evropske jevrejske zajednice na čelu sa rabinom Menahemom Margolinom i Vrhovnog rabina Vjerske zajednice Jevreja Arija Edelkopfa.

Iz kabineta predsjednika Vlade su kazali da je Evropska jevrejska zajednica pohvalila dosadašnji odnos Vlade Crne Gore prema Vjerskoj zajednici Jevreja i istakla da je u istorijskim okvirima odnos Crne Gore prema Jevrejima svijetli primjer u evropskim okvirima, na koji način treba da se tretiraju manjine i vjerske organizacije.

"Hvala na Vašoj skromnosti, hrabrosti i ambiciji. Činite da svi građani Crne Gore budu jedna porodica", istakao je Edelkopf.

foto: Vlada Crne Gore

Sagovornici su se složili da je i u narednom periodu potrebno nastaviti visok stepen saradnje između Vlade i vjerskih zajednica Jevreja u Crnoj Gori.

Nakon što su prethodno obavili zakonom propisane procedure, na sastanku je ministar pravde Marko Kovač svečano uručio Rješenje o upisu u registar vjerskih zajednica Vjerske zajednice Jevreja.

Sastanku su prisustvovali direktor Evropske jevrejske asocijacije Aleks Benjamin, predsjednica Jevrejske zajednice u Holandiji, Elen Van Praf i predsjednik Jevrejske zajednice u Italiji, Rikardo Paćifići.